Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτωπο πάλης - μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η κυβέρνηση της κοινωνικής αδικίας και του αυταρχισμού προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης όλη τη χρονιά συνάντησε την αντίθεση και αντίσταση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών και ευρύτερα των εργαζομένων και της νεολαίας. Κανένας κοινωνικός φορέας πλην του ΣΕΒ, των ιδιωτών σχολαρχών και μεγαλοφροντιστών δε στηρίζει τις κυβερνητικές ρυθμίσεις. Η κυβέρνηση, όμως, δηλώνει αποφασισμένη να "εφαρμόσει το νόμο" και να αντιμετωπίσει τους αγώνες με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προβοκάτσιες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αποκαλύπτοντας τον αντιλαϊκό της προσανατολισμό.

Ο αγώνας που ξετυλίχτηκε όλη τη χρονιά ενάντια στην κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται παρά τον αυταρχισμό και τις απειλές.

Η απάντηση μπορεί να δοθεί άμεσα και αγωνιστικά, με όρους μαζικούς λαϊκού κινήματος:

  • Για την αποτροπή του διαγωνισμού, για μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα, για την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525/97 και την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης όλων χωρίς φραγμούς.
  • Με το συντονισμό σε ένα κοινωνικό μέτωπο πάλης για την παιδεία, των μαζικών φορέων των εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών, γονιών και του ευρύτερου εργατικού - λαϊκού κινήματος.
  • Ικανού να συντρίψει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί μεμονωμένων κύκλων "ανωμαλίας", να στείλει πολιτικό μήνυμα λαϊκής αντεπίθεσης, που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική και τους υποστηρικτές της".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ