Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
"Η φωνή μας θα φτάσει έως και τον τελευταίο κάτοικο"!

Ο δήμαρχος αρνήθηκε την παραχώρηση των γραφείων του 3ου Διαμερίσματος για τη χτεσινή συνάντηση κλιμακίου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" με κατοίκους της περιοχής!

"Οσο κι αν προσπαθούν να μας κρατήσουν μακριά από τον κόσμο, εμείς θα βρούμε τρόπους επικοινωνίας".Τα λόγια αυτά που ακούστηκαν ως καταγγελία στο κατάστρωμα των οδών Ακταίου και Νηλέως, μπροστά από τα διπλοκλειδωμένα γραφεία του 3ου Διαμερίσματος Αθήνας,μετατράπηκαν σε σύνθημα αγώνα από τους κατοίκους του Θησείου,τους φίλους της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", που ανταποκρίθηκαν χτες το βράδυ στο κάλεσμά της να συζητήσουν τα ζητήματα της περιοχής τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Λεων. Αυδή,ο οποίος συνοδευόταν και από στελέχη της "Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας", που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του...

Αναγκαστικά, καθώς ο δήμος αρνήθηκε να παραχωρήσει το κτίριό του για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, η σύσκεψη για τα προβλήματα της περιοχής, που είχε προγραμματιστεί, πήρε χαρακτήρα καταγγελίας της αυθαιρεσίας της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Δ. Αβραμόπουλου.

"Σας είχαμε καλέσει, επισήμανε ο Λεων. Αυδής, για να συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής σας. Να ανταλλάξουμε απόψεις, να μιλήσουμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και να μετατρέψουμε τα αιτήματα σε αντικείμενο κοινής καθημερινής διεκδίκησης. Ο δήμος προσπάθησε να ακυρώσει αυτή την προσπάθεια, προφασιζόμενος ότι δε δίνει τα δημοτικά καταστήματα για πολιτικές και προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κανέναν απολύτως, μόνο που η απόφαση αυτή δεν αφορά όλους. Ο Δ. Αβραμόπουλος ως δήμαρχος βαφτίζει τις προεκλογικές του εξαγγελίες δημοτικά προγράμματα, άλλοι έχουν λεφτά, όλοι τους έχουν τα ΜΜΕ με το μέρος τους. Ετσι αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει στόχο να πλήξει αποκλειστικά εμάς. Αλλωστε πρόσφατα στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" παραχωρήθηκε δημοτικό κατάστημα για συγκέντρωση της ΟΝΝΕΔ".

"Η φωνή μας - υπογράμμισε ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" - ό,τι και αν κάνουν θα φτάσει μέχρι τον τελευταίο κάτοικο. Και αυτός που πραγματικά θέλει να αγωνιστεί, θα έρθει μαζί μας. Η άρνηση της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να περάσει έτσι, πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας, να εντείνουμε την επαφή μας με τη γειτονιά, την ανάδειξη και διεκδίκηση των προβλημάτων της".

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ομόφωνα ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλθηκε η προκλητική στάση του δήμου απέναντι στους δημότες, που σε τελική ανάλυση επέβαλαν με τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους τη δημιουργία χώρων για τους κατοίκους.

"Σύντομα θα ξανασυναντηθούμε σε άλλο φιλόξενο χώρο, να συζητήσουμε τόσο για τα καυτά προβλήματα του εγκαταλειμμένου 3ου Διαμερίσματος όσο και για τους τρόπους που θα συντονίσουμε τον αγώνα μας, για να φέρουμε αποτελέσματα και για μας και για την πόλη", δεσμεύτηκε ο Λεων. Αυδής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ