Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΥΡΟΣ
Ξανά με τον Παναγιώτη Βακαλόπουλο!

Κάλεσμα συστράτευσης για Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, διεκδικητική, στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων, απηύθυνε ο Παν. Βακαλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του και πάλι ως υποψήφιου δημάρχου της Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η Αλλαγή"

Ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος ανακηρύχτηκε προχτές ομόφωνα υποψήφιος δήμαρχος Ταύρου, τον οποίο θα στηρίξει και πάλι η Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή" στις επόμενες εκλογές. Τον δήμαρχο, που για 20 χρόνια κρατά το τιμόνι του δήμου, μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τον Ταύρο και στάθηκε δίπλα στο λαό της πόλης, στους αγώνες του και τις διεκδικήσεις του.

"Κάθε υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να νοιάζεται για την αναβάθμιση του δήμου μας, για το καλό όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Πρέπει να ζει καθημερινά από κοντά τα δημοτικά πράγματα. Να έχει ήθος και εντιμότητα, αποτελεσματικότητα, συνέπεια, δυναμικότητα, γνώσεις και εμπειρία των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει να έχει διάθεση για αγώνα και πάνω απ' όλα να είναι υπηρέτης του συμφέροντος του λαού και όχι των δικών του φιλοδοξιών. Αυτά τα κριτήρια τα συγκεντρώνει ο Παν. Βακαλόπουλος",τόνισε ο Γ. Βολιώτης,μέλος της Γραμματείας της Δημοκρατικής Συνεργασίας "Η ΑΛΛΑΓΗ", παρουσιάζοντας στη λαϊκή συνέλευση την πρόταση της Γραμματείας της παράταξης να είναι υποψήφιος δήμαρχος και στις επόμενες εκλογές.

Παίρνοντας το λόγο, ο Παν. Βακαλόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου που έχει γίνει στο δήμο και κυρίως το λαό, αλλά και το ΚΚΕ, τις θέσεις του οποίου εφάρμοσε και οι οποίες, όπως τόνισε, ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, στις ελπίδες και στις ανάγκες του λαού.

"Οι δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για την πόλη μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά γενικότερα για το λαό μας, γιατί στην κρίση του θα μπουν ουσιαστικά δύο αντιλήψεις για την ΤΑ: Η μία αντίληψη που εκφράζει τη γενικότερη πολιτική που ακολουθείται σήμερα από την κυβέρνηση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των επιταγών της, που θέλει να μετατρέψει την ΤΑ σε όργανο εφαρμογής αυτής της πολιτικής με βασικό άξονα την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της, τη συρρίκνωση της κοινωνικής της πολιτικής και τον οικονομικό της αφανισμό, προβάλλοντας σαν πρότυπο τον δήμο ή δήμαρχο - επιχειρηματία", επισήμανε ο Παν. Βακαλόπουλος. "Υπάρχει, τόνισε, και η άλλη άποψη, της αντίθεσης σ' αυτήν την πολιτική, που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική, να παλεύει για τη λύση των μεγάλων ή μικρών προβλημάτων της πόλης μας, την ανάπτυξη γενικότερα, αλλά συγχρόνως να παλεύει στο πλάι του λαού και της νεολαίας για τα μεγάλα προβλήματα που την απασχολούν. Και είναι φανερό, σημείωσε, ότι η Δημοκρατική Συνεργασία "Η Αλλαγή" εκφράζει τη δεύτερη άποψη".

Κάλεσμα συστράτευσης

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δημότες, "ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές ή κομματικές τους πεποιθήσεις, να συστρατευτούν μαζί της για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα παλέψει για να διατηρήσει και να ενισχύσει το διεκδικητικό της χαρακτήρα, να έχει ουσιαστικές και αποκλειστικές αρμοδιότητες, πλήρη οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια σαν πραγματικός φορέας εξουσίας". Γιατί μόνο έτσι, τόνισε, θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με προοπτική τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα, που μας απασχολούν, ιδιαίτερα αυτά που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ο Παν. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της διοίκησης του δήμου την τελευταία τριετία και στις παρεμβάσεις της σε όλους τους τομείς, όπως στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην παιδεία, καθώς και στα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων, των αγροτών και των ανέργων.

Μήνυμα σε κυβέρνηση και κόμματα που συναινούν

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Αθήνας" Χρ. Λαζαρίδης, που για πολλά χρόνια ολόκληρα πάλεψε ως αντιδήμαρχος Ταύρου στο πλευρό του Παν. Βακαλόπουλου και ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισήμανε τον πολιτικό χαρακτήρα που έχουν οι προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. "Τα πράγματα, όπως πάνε, τόνισε, με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, την ανεργία και την εφαρμογή γενικότερα των εντολών των Βρυξελλών, θα οδηγήσουν στον πλήρη αφανισμό του κράτους. Γι' αυτό οι εκλογές αυτές πρέπει να αποτελέσουν το σκαλοπάτι, από όπου θα σταλεί το μήνυμα που θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σημερινή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που συναινούν μαζί της".

Χαρακτηριστική ήταν και η παρέμβαση της προέδρου του Συνδικάτου Ιματισμού και Δέρματος Χρ. Τσεντούρου,η οποία, αφού επισήμανε τη συμπαράσταση που είχαν οι εργαζόμενοι στους αγώνες τους από τη δημοτική αρχή του Ταύρου, τόνισε ότι "η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των αλλοδαπών εργατών και να τους βοηθάει να εκφράζουν την αντίστασή τους στην πολιτική της κυβέρνησης".Την απόφαση των γυναικών της πόλης να συνεχίσουν τους αγώνες τους πλάι στη δημοτική αρχή, για μια καλύτερη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους, εξέφρασε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ταύρου Τ. Καραβίδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ