Πέμπτη 11 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Η ΑΓΕΤ "καταπίνει" το λόφο Γορίτσας

Με την άδεια της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλει με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής

Ο λόφος της Γορίτσας είναι ένας από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου,που πριν μερικά χρόνια σαρώθηκε από μεγάλη πυρκαγιά. Για δεκαετίες, όμως, ο λόφος αυτός καταστρέφεται από τη λατόμηση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ και μετατρέπεται σιγά σιγά σε κρανίου τόπο. Η κυβέρνηση, λοιπόν, αντί να πάρει μέτρα προστασίας, με κοινή απόφαση των γενικών γραμματέων των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης (αριθ. πρωτ. 43530/7-11-97) επικύρωσε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου ασβεστόλιθου έκτασης εννέα στρεμμάτων περίπου, στη θέση του εργοστασίου "Ολυμπος" της ΑΓΕΤ στο λόφο της Γορίτσας!

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, με Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέτει προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης, τους μεταφέρει την έκπληξη και αγανάκτηση, με την οποία πληροφορήθηκε ο λαός του Βόλου την ύπαρξη της καταστροφικής αυτής κοινής υπουργικής απόφασης. Στη συνέχεια τους ρωτούν αν γνωρίζουν:

  • Οτι ο πανέμορφος λόφος της Γορίτσας από την πολύχρονη λατόμηση (της ΑΓΕΤ) έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο.
  • Οτι και η παραμικρή λατόμηση του λόφου θα καταστρέψει το μισοκατεστραμμένο φυσικό τείχος προστασίας της πόλης του Βόλου από την τσιμεντόσκονη του εργοστασίου.
  • Οτι η άδεια εκμετάλλευσης (λατόμησης) έληξε στις 24/6/97 και ότι η προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης ήταν και είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς: γιατί παρακάμφθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να γνωμοδοτήσει; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί όλη αυτή η μεθόδευση;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ