Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Μάχη για τις "καρέκλες" ούτε δώσαμε ούτε θα δώσουμε"

Δήλωση του Γ. Μαυρίκου ενόψει της συνεδρίασης της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ για τη συγκρότησή της σε σώμα, την εκλογή προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής

Τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ, θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα εκλέξει την Εκτελεστική της Επιτροπή, καθώς και τους γραμματείς των Γραμματειών της.

Ενόψει της συνεδρίασης της ολομέλειας, ο επικεφαλής της ΔΑΣ στη Συνομοσπονδία, Γ. Μαυρίκος,δήλωσε:

"Το τελευταίο διάστημα και κύρια λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ για τη συγκρότηση του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ επιδίδονται σε τακτικισμούς και παζάρια αντιπαροχών.

Επειδή χρόνια τώρα με συνέπεια λόγων και έργων έχουμε σταθεί απέναντι σ' όλα τα ζητήματα, κρίνουμε αναγκαίο δημόσια να τοποθετηθούμε και να υπογραμμίσουμε ότι:

Πράγματι πρώτη δύναμη στο συνέδριο αναδείχτηκε η αντίληψη, η γραμμή της συναίνεσης και του συμβιβασμού που συγκροτούν από κοινού οι τρεις παρατάξεις. Αυτές που ψήφισαν μαζί τις αποφάσεις στο 29ο Συνέδριο. Στην ανάδειξή τους σε πρώτη δύναμη βοήθησε και η επικύρωση νόθων συνέδρων και η εξαγορά συνειδήσεων και τα ρουσφέτια.

Βοήθησε ακόμα ο αποκλεισμός των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Ο συνδυασμός μας, η ΔΑΣ και η αντίληψή μας στη γραμμή του αγώνα και της ταξικής πάλης αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη με πολλαπλάσια βέβαια απήχηση, αποδοχή και κύρος στον απλό κόσμο της δουλιάς.

Την αλλοίωση όμως των συσχετισμών στο ίδιο το συνέδριο δεν μπορεί τώρα να μπαλώσει η ανάληψη από εμάς της θέσης του γενικού γραμματέα, την οποία ούτε επιδιώκουμε με τα σημερινά δεδομένα, ούτε θα διεκδικήσουμε.

Οι παρατάξεις που ψήφισαν τη συμμετοχή των νόθων συνέδρων, που ψήφισαν τις αντεργατικές αποφάσεις του συνεδρίου, που έχουν μετατρέψει τη ΓΣΕΕ σε επιτελείο εφαρμογής της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, ας βρουν τώρα τις λύσεις. Εμείς μάχη για τις "καρέκλες" ούτε δώσαμε ούτε θα δώσουμε.

Οσοι λοιπόν άλλα επεξεργάζονται στα παραβάν κι άλλα προβάλλουν δημόσια, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Η εργατική τάξη, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να είναι σίγουροι ότι με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα θα σταθούμε δίπλα τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γράφουν τις «μαϊμούδες» και αποκλείουν το Εργατικό Κέντρο Λαμίας(2019-04-09 00:00:00.0)
Συνέδριο νοθείας(2007-03-15 00:00:00.0)
Ούτε δώσαμε, ούτε θα δώσουμε μάχη για τις "καρέκλες"(1998-03-21 00:00:00.0)
Συναίνεση και υποταγή ή ανάπτυξη των αγώνων;(1998-03-13 00:00:00.0)
Οργιο παραχάραξης από τις δυνάμεις της "συναίνεσης"(1998-01-17 00:00:00.0)
Αρχίζει με μεθοδεύσεις νοθείας!(1995-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ