Τρίτη 9 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γράφουν τις «μαϊμούδες» και αποκλείουν το Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Στοιχεία για τους αντιπροσώπους - «μαϊμούδες» στο «συνέδριο» της ΓΣΕΕ, με αφορμή τα γεγονότα σε Καλαμάτα και Ρόδο, δίνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι από «τον νομό Φθιώτιδας η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ μετρά τρεις νόθους τακτικούς και τρεις νόθους αναπληρωματικούς αντιπροσώπους. Είναι νόθοι γιατί ψηφίστηκαν και εκλέχτηκαν από αντιπροσώπους που ήταν εκλεγμένοι για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, το οποίο είχε έτος ίδρυσης το 1944 και διαλύθηκε στις 6/11/2016 από τους αντιπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Το διέλυσαν επειδή είχε υποστεί πρόστιμο 1.000.000 ευρώ από λοβιτούρες σε ανύπαρκτα, αλλά πληρωμένα σεμινάρια κατάρτισης που είχαν κάνει αυτές οι παρατάξεις και διαπίστωσε το ΣΔΟΕ. Το διέλυσαν με τακτική επιχειρηματικών ομίλων, για να δημιουργήσουν το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) με καινούργιο ΑΦΜ και να συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο.

Οι ίδιοι αντιπρόσωποι (που πήραν την απόφαση διάλυσης του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας), χωρίς να προκύψουν ΓΣ και εκλογές στα Πρωτοβάθμια Σωματεία (όπως προβλέπεται από το 1964), πραγματοποίησαν τον 5/2017 το 1ο Συνέδριο του μαφιόζικου ΕΚΠΕΦ. Πλην ορισμένων εξαιρέσεων, πάνω από το 80% των Σωματείων που είναι μέλη στο ΕΚΠΕΦ είναι σωματεία - σφραγίδες, κάνουν "εκλογές" χωρίς να τους παίρνει χαμπάρι κάνεις, είναι αδύνατον να εντοπίσεις ακόμη και τα ΔΣ».

Ακόμα, το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρεται στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, που «το αποτελούν οι δυνάμεις που έδωσαν τη μάχη για να μη διαλυθεί το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας και να πληρώσουνε οι υπεύθυνοι το πρόστιμο του 1.000.000 ευρώ (οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με τους επικεφαλής τους Κουτσιούκη και Παναγόπουλο). Το ΕΚΛ αποτελείται από Σωματεία, μεταξύ αυτών και το δικό μας, τα οποία πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις, ενημέρωσαν όλους τους εργαζόμενους του νομού για το τι συνέβη και εφόσον σε πρωτοβάθμιο επίπεδο πραγματοποίησαν εκλογές, μετά προχώρησαν (τον 5/2017) στο 1ο Συνέδριο του ΕΚΛ, εκλέγοντας 1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό αντιπρόσωπο για τη ΓΣΣΕ. Η μαφιόζικη ηγεσία της ΓΣΕΕ έγραψε το νόθο, διεφθαρμένο και φάντασμα επί της ουσίας ΕΚΠΕΦ στα Μητρώα μελών. Το ΕΚΛ, που έκανε όλες τις νόμιμες καταστατικά και συνδικαλιστικά δημοκρατικές διαδικασίες, δεν το γράφει στα Μητρώα».

Οπως καταγγέλλει μάλιστα το Συνδικάτο, την ίδια ώρα που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι παρενοχλούνταν από μπράβους για την είσοδό τους στο «συνέδριο» της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, την ίδια ώρα που αποκλείονταν οι δημοσιογράφοι, «μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο της Ρόδου» φαίνονται «ξεκάθαρα συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και στην Ημερίδα για τη ΛΑΡΚΟ στις 21 Φλεβάρη 2019 φλέρταραν με τον χρυσαυγίτη, υπόδικο, ναζιστή φασίστα, Μίχο (μέχρι την ώρα που τον διώξαμε και παρεξηγήθηκαν). Διαβεβαιώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι δεν ήτανε αντιπρόσωποι (...) Κατά τ' άλλα μέσα στο χώρο του συνεδρίου ήταν μόνο σύνεδροι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ