Σάββατο 21 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
"Εξετάσεις" για τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ .-

Οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων από δέκα χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που είναι συνδεδεμένες με την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συνέλθουν στις 23 και 24 Μάρτη στο Βουκουρέστι, παρουσία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Χοσέ Μαρία Χιλ Ρόμπλες,ανακοινώθηκε χτες από το ρουμανικό Κοινοβούλιο.

Επίκεντρο των συνομιλιών στις συναντήσεις αυτές θα είναι η διεύρυνση της ΕΕ και ο ρόλος των Κοινοβουλίων των δέκα αυτών υποψηφίων χωρών.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων των Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας και Ουγγαρίας.

Η Ρουμανία τονίζει ότι στη συνάντηση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου να "εκτιμήσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες", καθώς και τα "προβλήματα" που αντιμετωπίζουν οι τελευταίες.

Ακόμη θα δοθεί η ευκαιρία στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να συναντηθεί με τον Ρουμάνο Πρόεδρο Εμίλ Κοσταντινέσκου. Ο Χ. Ρόμπλες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βουκουρέστι θα μιλήσει στα δύο σώματα του ρουμανικού Κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ