Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μαραθώνια αναζήτηση "διεξόδου" στη Νεολαία

Σε αναζήτηση λύσης για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που εμφανίζεται στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει του συνεδρίου της, συνεχίζει να βρίσκεται το κυβερνών κόμμα. Χτες, σε δυο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της ΠΓ του κόμματος - η δεύτερη έγινε με τη συμμετοχή και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νεολαίας - επιδιώχτηκε συμβιβαστική φόρμουλα, που, όμως, μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και συνεχιζόταν η συνεδρίαση, δεν είχε επιτευχθεί.

Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αναμένουν αναταράξεις τη Δευτέρα, καθώς εκτιμάται ότι από την ψηφοφορία για την τροπολογία σχετικά με τις ΔΕΚΟ, κάποιος αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσει να απέχει. Σε αυτή τη στάση θα καταφύγει, όπως δήλωσε, ο Δ. Πιπεργιάς.

Στο μεταξύ, χτες, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από προχτεσινό δημοσίευμα της "Καθημερινής", που έφερε τον Κ. Σημίτη να επιλέγει την τακτική "κλοιού" έναντι του Α. Τσοχατζόπουλου. Ο Δ. Ρέππας ερωτώμενος για το θέμα είπε ότι το δημοσίευμα "δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια".

Αξιοσημείωτη, ως προς το γενικότερο κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, είναι και η παρέμβαση του παραιτηθέντος πρώην υπουργού Χ. Καστανίδη, ο οποίος χτες έκανε λόγο για "εσωκομματικές συγκρούσεις" που "απειλούν να προσλάβουν χαρακτήρα κρίσης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ" και απεύθυνε "έκκληση και προς μερικούς που ορκίζονται στο όνομα του εκσυγχρονισμού και προς αυτούς που ορκίζονται στο όνομα του παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ να χαμηλώσουν τους τόνους". Παράλληλα, υποστήριξε, ότι "απαιτείται μια νέα πολιτική συμφωνία μεταξύ των στελεχών κορυφής στο ΠΑΣΟΚ".

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη Νεολαία, στην πρώτη πρωινή συνεδρίαση της ΠΓ ο Κ. Σημίτης εξέφρασε τη δυσφορία του για τον "αποκλεισμό", όπως ισχυρίζονται οι "εκσυγχρονιστές", των 15.000 νέων μελών από το συνέδριο και έκανε λόγο για αναβολή του συνεδρίου. Ο Α. Τσοχατζόπουλος ανέφερε ότι δε νοείται παρέμβαση στο εσωτερικό της Νεολαίας, ενώ η Β. Παπανδρέου ζήτησε τη μη εμπλοκή του κόμματος στην υπόθεση. Από πλευράς τους οι Απ. Κακλαμάνης και Κ. Λαλιώτης πρότειναν να χαρακτηριστεί το επικείμενο συνέδριο ως "έκτακτο", να διεξαχθεί με τη συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών μέχρι τη 1 Δεκέμβρη 1997, οπότε και ανακοινώθηκε η σύγκλησή του για το Φλεβάρη. Παράλληλα, ζήτησαν αμέσως μετά το "έκτακτο" συνέδριο να γίνουν δεκτές οι εγγραφές των 15.000 νέων μελών και να πραγματοποιηθεί "τακτικό" συνέδριο μετά τις δημοτικές εκλογές.

Η εμπλοκή που υπήρξε οδήγησε σε επανάληψη της σύσκεψης της ΠΓ, το απόγευμα, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, με τη συμμετοχή και της Νεολαίας. Η ΠΓ του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη σύσκεψη με την πρόταση "διεξόδου" των Κακλαμάνη - Λαλιώτη, και τα όργανα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες για να απαντήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ