Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κινήσεις τακτικής

Ονομαστική ψηφοφορία προσανατολίζεται να ζητήσει ο Κ. Καραμανλής, όσον αφορά την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ

Στην αντεπίθεση προσπαθεί να περάσει ο Κ. Καραμανλής, σε σχέση με το ζήτημα της επίμαχης τροπολογίας για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ. Προκειμένου να ξεπεράσει "επιθετικά" τις αντιθέσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΝΔ τροποποιεί την αρχική θέση για αποφυγή ονομαστικής ψηφοφορίας και προτίθεται να ζητήσει ο ίδιος να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ, ταυτόχρονα, δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Με την κίνησή του αυτή, ο Κ. Καραμανλής επιδιώκει να θέσει ενώπιον των ευθυνών τους τα ηγετικά κομματικά στελέχη (Μάνος, Σουφλιάς, Ντ. Μπακογιάννη, κ.ά.), που έχουν διαφωνήσει με την επίσημη γραμμή της καταψήφισης της τροπολογίας. Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερα και με την ονομαστική ψηφοφορία θα βγουν στην επιφάνεια. Δε λείπουν όμως και "δεύτερες σκέψεις" για τη στάση της ΝΔ, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα συνοχής στην ΚΟ.

Από την πλευρά τους, οι Στ. Μάνος, Γ. Σουφλιάς και Ντ. Μπακογιάννη δεν έχουν αποσαφηνίσει ποια θα είναι η τελική στάση τους στην ψηφοφορία. Από τη μια, δε θέλουν να είναι ασυνεπείς με τις θέσεις που έχουν εκφράσει υπέρ της τροπολογίας, αλλά, ταυτόχρονα, δεν επιθυμούν κόντρα με την κομματική γραμμή. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να ψηφίσουν "παρών" ή να απέχουν. Αγνωστη παραμένει η στάση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για το χειρισμό του θέματος από τη Ρηγίλλης.

Ο Γ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε χτες (στον "9,84") ότι "κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει από την κομματική γραμμή ούτε δικαιούται να διαφοροποιείται".

Η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει ότι θα επιθυμούσε η κυβέρνηση να τροποποιούσε την επίμαχη διάταξη, ώστε να της δοθεί η ευκαιρία να την υπερψηφίσει, αφού συμπίπτει με τα κυβερνητικά σχέδια και μέτρα για τις ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ