• Απ. Κακλαμάνης: "Καθεστώς γαλέρας" ισχύει στα περισσότερα ΜΜΕ
  • - Με τον ισχυρισμό ότι θα δημιουργηθούν πολλά και ποικίλα προβλήματα, ο υπουργός Τύπου απέρριψε χτες στη Βουλή το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για την ασφαλιστική κάλυψη από το Ταμείο Σύνταξης Προσωπικού... - 1998-01-31 00:00:00.0"/>
  • Απ. Κακλαμάνης: "Καθεστώς γαλέρας" ισχύει στα περισσότερα ΜΜΕ
  • - Με τον ισχυρισμό ότι θα δημιουργηθούν πολλά και ποικίλα προβλήματα, ο υπουργός Τύπου απέρριψε χτες στη Βουλή το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για την ασφαλιστική κάλυψη από το Ταμείο Σύνταξης Προσωπικού... - 1998-01-31 00:00:00.0" /> Αρνητική η κυβέρνηση, επικαλούμενη "πολλά προβλήματα" | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 31 Γενάρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 7
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
    Αρνητική η κυβέρνηση, επικαλούμενη "πολλά προβλήματα"
    • Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ για την ασφαλιστική κάλυψη των δημοσιογράφων, που δεν είναι μέλη των επαγγελματικών ενώσεων
    • Ο Δ. Ρέππας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για "την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος"
    • Απ. Κακλαμάνης: "Καθεστώς γαλέρας" ισχύει στα περισσότερα ΜΜΕ

    Με τον ισχυρισμό ότι θα δημιουργηθούν "πολλά και ποικίλα προβλήματα", ο υπουργός Τύπου απέρριψε χτες στη Βουλή το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για την ασφαλιστική κάλυψη από το Ταμείο Σύνταξης Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και όσων δημοσιογράφων δεν είναι μέλη των επαγγελματικών δημοσιογραφικών ενώσεων.

    Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων.

    Ο Δ. Ρέππας, επικαλούμενος το μεγάλο αριθμό των μέσων ενημέρωσης είπε ότι"υπάρχει μια ασάφεια κριτηρίων για τη διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να επιλέξουμε αυτούς που είναι όντως δημοσιογράφοι, ώστε να ενταχθούν στο ΤΣΠΕΑΘ και στα άλλα σχετικά ταμεία". Εριξε δε το μπαλάκι στην ΕΣΗΕΑ, λέγοντας ότι "η ασάφεια αυτή καταλύεται, αν η ΕΣΗΕΑ ή οι άλλες ενώσεις συντακτών γράφουν ως μέλη τους τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους", οπότε αυτομάτως αποκτούν το δικαίωμα να υπαχθούν στα αντίστοιχα ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο Ορ. Κολοζώφ, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι η δυσκολία που σημείωσε ο υπουργός δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα, καθώς "εκατοντάδες, πιθανόν και παραπάνω, εργαζόμενοι στον Τύπο που ουσιαστικά είναι δημοσιογράφοι από πολύ καιρό και η εργασία τους είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που προσφέρουν και οι άλλοι που είναι ενταγμένοι σε κάποιο σύλλογο ή ένωση δημοσιογράφων". Πρόσθεσε ότι η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις στηρίζουν το αίτημα και υπογράμμισε:

    "Καλό θα είναι να μη ρίξουμε το μπαλάκι στην ΕΣΗΕΑ, αλλά να επιμείνουμε, και τα κόμματα αλλά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση, να δοθεί μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα, δεδομένου ότι είναι πραγματικά δίκαιο. Υπάρχουν αυτά που λέτε εσείς, αλλά υπάρχουν και οι δυνατότητες μέσα σε αυτά τα πλαίσια που λειτουργούμε σήμερα, χωρίς αυτή τη διευκρίνιση που ζητάτε, να καθορίσουμε ορισμένους κανόνες που θα μπορούσαν και να άρουν την αδικία, αλλά και να μη δημιουργήσουν συνθήκες που να αυθαιρετούν οι διάφοροι καναλάρχες".

    Στη δευτερολογία του ο Δ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ενεργοποιήσει διάταξη του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία πρέπει να εκδοθεί νόμος που θα ορίζει "τα της κατοχύρωσης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, λέγοντας μάλιστα ότι για αυτό το θέμα έχει "πολύ καλή συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ".

    "Το όλο σύστημα όζει", είπε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και επικαλέστηκε προχτεσινή ρήση του ταμία της ΕΣΗΕΑ Ν. Καραντηνού σε εκδήλωση των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, σύμφωνα με την οποία στα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης "ισχύει καθεστώς γαλέρας". Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε αναφερόμενος στους διάφορους καναλάρχες και εκδότες: "Εξανδραποδίζουν τους εργαζόμενους, μεταβάλλουν λειτουργούς της ενημέρωσης σε τυφλά όργανα των προσωπικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων, αρχίζοντας πρώτα πρώτα από τον πολιτικό κόσμο, τον οποίο επιθυμούν να κοντύνουν, όπως και τους θεσμούς μέσα στους οποίους λειτουργεί ο πολιτικός κόσμος, για να κάνουν καλύτερα τις δουλιές τους"


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ