Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Κίτρινα σχόλια σε "πράσινο" φόντο

Τον τελευταίο καιρό, όλο και συχνότερα ο ιός του κιτρινισμού κάνει την εμφάνισή του σε περιοδικά (για τον ημερήσιο Τύπο είναι πλέον καθεστώς), που, αν μη τι άλλο, ευαγγελίζονται μια εναλλακτική πρόταση για την οικολογία και την οικονομία. Διάφοροι απίθανοι βρίσκουν έδαφος να ρυπαρογραφούν, ελλείψει όλων αυτών, που και άξιοι ήταν και κάτι είχαν να προσθέσουν, αλλά δυστυχώς αηδιασμένοι από αυτά που συμβαίνουν (εξαγορά συνειδήσεων μέσω των προγραμμάτων, θέσεις στα πανεπιστήμια και το κρατικό μηχανισμό κλπ.) αποστρατεύτηκαν (ελπίζουμε προσωρινά). Ετσι, μπορεί να διαβάσουμε αναλύσεις για "πράσινες ολυμπιάδες", "πράσινα οικονομικά" εντός των πλαισίων της αγοράς και δε συμμαζεύεται. Μάλιστα, οι αθεόφοβοι προχωρούν, δίνοντας συμβουλές (sic) και ασκώντας κριτική σ' αυτούς που επιμένουν για το αυτονόητο. Οτι, δηλαδή, εντός του υπάρχοντος συστήματος (τη λέξη καπιταλισμός δε θα τη συναντήσετε ποτέ στην αρθρογραφία τους) οι όποιες αλλαγές είναι απλώς μερεμέτια, που δεν μπορούν να δώσουν οριστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα. Ευτυχώς, οι καλαμοκαβαλάρηδες είναι λίγοι, αλλά, όπως όλοι οι φελλοί, βρίσκονται στον αφρό, ακυρώνοντας τις όποιες προσπάθειες κάποιων σεμνών συντρόφων τους, που έχουν λιγοστέψει κι έτσι βρίσκουν οι άλλοι έδαφος και προβολή. Ευχή μας να μη χρειαστεί να αναφερθούμε λεπτομερειακά, μια και ο χώρος της οικολογίας αρκετές σφαλιάρες έχει εισπράξει μέχρι σήμερα και δεν αντέχει άλλες.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Διήμερο για ...οικολογική Ολυμπιάδα

Στο Ζάππειο με αστέρες του τ. οικολογικού χώρου, που έκαναν την εμφάνισή τους κάτω από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Δυστυχώς γι' αυτούς, έχασαν την ευκαιρία να υπηρετήσουν την πατρίδα, μια και ο πρωθυπουργός έπαιξε σε άλλα ταμπλό. Μια άλλη φορά ίσως...

Χάσαμε τις μπάρες STOP

Οι πολυδιαφημισμένες μπάρες των Αβραμόπουλου - Λαλιώτη στο εμπορικό τρίγωνο αποδεικνύονται ανεπαρκείς, μια και καταστρέφονται, είτε ακινητοποιούνται, επειδή κάποιοι προξενούν βλάβες στους Η/Υ. Μήπως θα 'πρεπε να σκεφτούν κάτι αποδοτικότερο, όπως συρματοπλέγματα ή ηλεκτρικά καλώδια;

Πάει κι η Γιάννα

Εθεσεν εαυτόν εκτός επιτροπής. Δε γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε στη Χ. Τρικούπη. Ούτε μας ενδιαφέρει. Πάντως, θα μας λείψουν τα μοντελάκια της και τα χορευτικά της υπό τους μελωδικούς σκοπούς του Γ. Νταλάρα, του Λ. Κηλαηδόνη και της Χ. Αλεξίου.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Ιερά μονή Αγ. Γεωργίου Μυρόφυλλου Τρικάλων, ένα μνημείο σε κίνδυνο Στις αρχές Αυγούστου, η Κοινότητα Μυροφύλλου, ο σύλλογος αποδήμων και οι φίλοι της μονής πραγματοποίησαν μια ημερίδα που σκόπευε στη δημοσιοποίηση του κινδύνου ενός σημαντικού μνημείου και την κατάθεση προτάσεων για το πώς μπορεί να σωθεί η μονή και ο γύρω από αυτήν χώρος. Κίνδυνος που προέρχεται από το φράγμα Συκιάς που κατασκευάζει η ΔΕΗ. Ενας ανυπολόγιστος πολιτισμικός πλούτος κινδυνεύει με εξαφάνιση, επειδή η ΔΕΗ αρνείται, είτε να μειώσει το ύψος των νερών της τεχνητής λίμνης κατά πέντε μέτρα, είτε να κατασκευάσει ένα κέλυφος που θα προστατέψει μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων. Το επιχείρημα που προβάλλει είναι το υψηλό κόστος. Και η πολιτιστική μας κληρονομιά; Ψιλά γράμματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματική συμπαιγνία για το ΚΥΤ της ΔΕΗ(2004-03-19 00:00:00.0)
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ(2002-06-01 00:00:00.0)
Να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου(2001-07-18 00:00:00.0)
Μνημεία στο... φως(1997-10-08 00:00:00.0)
Πανηγύρια και ...πανηγύρια(1997-09-12 00:00:00.0)
Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει πολλές συμφορές(1996-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ