Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Χάλασαν την ησυχία των γερακιών του ΝΑΤΟ

Η ησυχία των γερακιών του ΝΑΤΟ που συγκεντρώθηκαν χτες στην Κέρκυρα για να συζητήσουν "θέματα πολιτικής και στρατηγικής της Ν. Πτέρυγας του ΝΑΤΟ αμέσου μελλοντικού ενδιαφέροντος",όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της 1ης Στρατιάς της Λάρισας, που υπό την ιδιότητα του ΝΑΤΟικού υποστρατηγείου φιλοξένησε τη συνάντηση, ταράχτηκε από τους φιλειρηνιστές διαδηλωτές της αντιΝΑΤΟικής συγκέντρωσης που έγινε χτες βράδυ στην Κέρκυρα.

Η Αστυνομία, με άνωθεν εντολές, ανέλαβε να αποκαταστήσει των ησυχία των γερακιών της "νέας τάξης", χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού το μήνυμα της μαζικής συγκέντρωσης των Κερκυραίων έφθασε και στα μάτια και στα αυτιά των ΝΑΤΟικών επιτελών. Στη ΝΑΤΟική "Σύσκεψη Στρατηγικής Νοτίου Περιοχής" που γίνεται κάθε τρεις μήνες σε κάποια χώρα της Νότιας Πτέρυγας πήραν μέρος ο διοικητής της Ν. Πτέρυγας και όλοι οι διοικητές των υποστρατηγείων αυτής.

Η χτεσινή αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία διοργανώθηκε από την ΕΔΥΕ Κέρκυρας και τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" και διακρινόταν για τη μαζικότητα, τον παλμό της και τη νεανική παρουσία. Η πορεία διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της πόλης. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας τα συνθήματα "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και την Ελλάδα", "Εδώ και τώρα διάλυση του ΝΑΤΟ", "Φονιάδες των λαών ΝΑΤΟ - Αμερικάνοι", "Κάτω η νέα δομή του ΝΑΤΟ", "Εξω οι βάσεις του θανάτου" διέσχισαν την παραλιακή λεωφόρο και όταν πλησίασαν μπροστά στο ξενοδοχείο "Corfy Palace", όπου διαμένουν οι ΝΑΤΟικοί στρατηγοί, εμποδίστηκαν να συνεχίσουν από ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Κέρκυρας.

Κάτω από την κατακραυγή και αποδοκιμασία των διαδηλωτών, οι αστυνομικοί υποχώρησαν, αλλά στη συνέχεια επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, όταν εμφανίστηκαν να εισέρχονται στο ξενοδοχείο οι ΝΑΤΟικοί στρατηγοί με αυτοκίνητα. Οπως μας κατάγγειλαν παθόντες, ορισμένοι αστυνομικοί με "υπερβάλλοντα ζήλο", όπως ο υπαστυνόμος της Ασφάλειας Προβατάς κτυπούσαν με γροθιές και κλοτσιές νέα παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ επιτέθηκαν στον πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας γιατρό Μπάμπη Χαραλάμπους και στον γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας Θ. Γουλή.

Η απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών, αποτέλεσμα κυβερνητικών εντολών, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών από τους διαδηλωτές, που παρέμειναν για πολλή ώρα έξω από το ξενοδοχείο και φώναζαν αντιΝΑΤΟικά συνθήματα. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Την αστυνομική επίθεση κατήγγειλε η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ήταν σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήθελε να αποδείξει ότι είναι καλός υπηρέτης των ΝΑΤΟικών αφεντικών της.Εξάλλου, η ΝΕ Κέρκυρας σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς το λαό της πόλης και του νησιού για να πάρει μέρος στη συγκέντρωση τονίζει: "Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τα όρια δράσης του, ανοιχτά επεμβαίνει εναντίον λαών και χωρών. Ο εγκληματικός ρόλος του στην εγκαθίδρυση της φασιστικής χούντας το 1967 και στην κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους στρατοκράτες είναι σ' όλους γνωστός".

Και συνεχίζει: ""Εκσυγχρονιστές" και "Προεδρικοί" - "Τσοχατζοπουλικοί", σε αγαστή συνεργασία, διοργανώνουν στρατιωτικές συσκέψεις στρατηγών του ΝΑΤΟ, όπως τώρα στην Κέρκυρα, με στόχο να επεξεργαστούν νέα σχέδια για επεμβάσεις ενάντια στους λαούς της Μεσογείου. Εχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο πολιτικής ξεφτίλας που καλούν και τους Τούρκους στρατοκράτες, οι οποίοι, με την κάλυψη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διεκδικούν ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, σκοτώνουν Ελληνες πιλότους και ρίχνουν ελληνικά αεροπλάνα που κοστίζουν δισεκατομμύρια που πληρώνει ο ελληνικός λαός".

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη, νομάρχη, δημάρχους και ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για τη... φιλοξενία που παρέχουν στα γεράκια του ΝΑΤΟ και επισημαίνει: "Κερκυραίοι πατριώτες και πατριώτισσες. Εσείς που το 1974 πετάξατε στη θάλασσα τους Αμερικάνους. Εσείς που το 1995 υψώσατε περήφανη φωνή αντίστασης στις δολοφονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Βοσνία. Τώρα όλοι μαζί να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση στα γεράκια του πολέμου, τους ΝΑΤΟικούς στρατοκράτες, δολοφόνους της ειρήνης και των λαών. Η ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια δεν ξεπουλιούνται".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να κλείσει το Στρατηγείο της ΕΕ(2014-07-05 00:00:00.0)
ΝΑΤΟική άσκηση στην Ελβετία(2000-10-31 00:00:00.0)
"Μπάστακας" του ΝΑΤΟ στο κέντρο της Ελλάδας(1999-08-29 00:00:00.0)
"Δούρειος Ιππος" στο ελληνικό έδαφος(1998-11-04 00:00:00.0)
Πολεμική κινητοποίηση(1998-10-11 00:00:00.0)
Υπηρέτης του ΝΑΤΟ ο νομάρχης(1998-02-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ