Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση

Στις 7.00 το βράδυ, στην πύλη του λιμανιού, ενάντια στην παρουσία της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου

Η σημερινή μεγάλη διαδήλωση του λαού της Θεσσαλονίκης, στις 7.00 το βράδυ, στην πύλη του λιμανιού, ενάντια στην παρουσία της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται σε μια εποχή που ξεσκεπάζονται ολοένα και περισσότερο τα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για τη χώρα μας.

Σχετικά με την επίσκεψη της ναυαρχίδας του αμερικανικού στόλου και τη σημερινή κινητοποίηση, ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας,δήλωσε: "Είναι πλέον ξεκάθαρο πια και στον πλέον δύσπιστο άνθρωπο ότι δεν είναι τυχαίες αυτές οι επισκέψεις και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, γιατί η Θεσσαλονίκη προορίζεται να γίνει το ορμητήριο του αμερικανικού και ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού ενάντια στους λαούς των Βαλκανίων. Επίσης έχει να κάνει με τη μόνιμη εγκατάσταση του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο Αιγαίο. Αυτός ο στόλος θα είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και τον έλεγχο του πετρελαίου της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Η επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και την Ειρήνη δεν πρέπει να μην απαντήσει σ' αυτήν την πρόκληση. Ξέρουμε για κάθε Ελληνα τι σημαίνει ο 6ος Αμερικανικός Στόλος. Τι σημαίνει η αμερικανική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Και πρέπει να δοθεί μια αποφασιστική απάντηση σ' αυτές τις προκλήσεις".

Για την ιδιαίτερη σημασία της διαμαρτυρίας και την ανάγκη αποδοκιμασίας της αμερικάνικης παρουσίας στην πόλη με τον πιο έντονο τρόπο, ο Ν. Ζώκας τόνισε: "Η συγκέντρωση - διαμαρτυρία, στην οποία καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της πόλης, όλο το λαό, έχει και μία άλλη έννοια. Θα γίνει την ίδια ώρα που μέσα στο καράβι θα δεξιωθούνε οι Αμερικάνοι και θα υποδεχτούνε τις αρχές της πόλης. Σ' αυτήν τη δεξίωση θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο Νίκολας Μπερνς. Αυτός που προκάλεσε μια θύελλα διαμαρτυρίας από όλο τον προοδευτικό ελληνικό λαό, από κάθε ένα πατριώτη. Πιστεύουμε ότι κανένας εκπρόσωπος δήμου, κοινότητας της ελληνικής κοινωνίας, όπως επίσης και των μαζικών και κοινωνικών φορέων, δεν πρέπει να παραβρεθεί σ' αυτήν τη δεξίωση. Καλούμε όλους τους προσκαλεσμένους να ανταποκριθούνε σ' αυτήν την πρότασή μας και γι' αυτό το λόγο θα είμαστε και εμείς σήμερα στο λιμάνι. Είναι η αρχή μιας γενικευμένης απάντησης του ειρηνιστικού, του πατριωτικού κινήματος της χώρας μας".

Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι η σημερινή διαμαρτυρία θα αποτελέσει παλλαϊκή καταδίκη των αμερικανικών προκλήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ