Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
"Ψάχνεται" το ΔΗΚΚΙ

Η επόμενη μέρα από την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της κοινοβουλευτικής Ομάδας για την εξειδίκευση της τακτικής του ΔΗΚΚΙ για τις εκλογές στην ΤΑ, βρίσκει το κόμμα να... ψάχνεται για θέσεις και τακτική. Μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΝ στην πρόταση για συνεργασία του Δ. Τσοβόλα, το κόμμα φαίνεται να προσανατολίζεται στην "απόρριψη" των κομματικών υποψηφίων για τους τρεις μεγάλους δήμους, χωρίς όμως να τους αποκλείει για την υπόλοιπη Ελλάδα!

Σχετικά με την πρόταση για συνεργασία που πρότεινε το ΔΗΚΚΙ προς το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ και το ΝΑΡ και την ΑΚΟΑ, σημειώνουμε ότι ακόμη και σήμερα η ηγεσία του δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια βάση ζητά να γίνει αυτή. Αν η συνεργασία προτεινόταν να γίνει στη βάση των κεντρικών πολιτικών επιλογών ήταν ήδη καθαρό ότι ο ΣΥΝ στήριζε και στηρίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Σημίτη. Ηδη προχώρησε σε ανοιχτό παζάρεμα και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Αν η συνεργασία προτεινόταν να γίνει στη βάση προγραμμάτων και θέσεων για τα προβλήματα της ΤΑ τότε πρέπει να σημειωθεί πως ούτε σήμερα το ΔΗΚΚΙ έχει παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις, ή έστω κατευθύνσεις, που να αποτελέσουν βάση για συζήτηση.

Μόνο το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί με θέσεις και προτάσεις και γενικά και συγκεκριμένα για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέσεις που δημοσιεύτηκαν σε ειδικό ένθετο στο "Ρ", είναι άρα γνωστές και μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση.

Το ΚΚΕ δε θα είχε αντίρρηση να συζητήσει και να υπάρξει αλληλοενημέρωση για τις θέσεις του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ, όταν αυτό τις δημοσιοποιήσει. Η πρόταση όμως του προέδρου του Κινήματος, Δ. Τσοβόλα - να καθήσουν όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν ή έστω, να διερευνήσουν τις απόψεις τους και τις δυνατότητες συνεργασίας - γίνεται φανερό από όλα τα προηγούμενα πως δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

  • Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη λογική της μη στήριξης κομματικών συνδυασμών στους τρεις μεγάλους δήμους συμπεριλαμβάνεται και η υποψηφιότητα του Λ. Αυδή, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του Δ. Μπέη, αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας "ότι ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στο κόμμα του". Επίσης σε ερώτηση για την περίπτωση υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου, λεγόταν ότι "δεν απασχόλησε το ΔΗΚΚΙ", ωστόσο εκφραζόταν η εκτίμηση "στην αγωνιστική προσφορά και ιστορία του". Εκείνο όμως που διαβεβαιωνόταν, είναι ότι το κίνημα "θα στηρίξει ανεξάρτητους υποψήφιους με μέτωπο στο λαό".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ