Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Αδιαφορεί η κυβέρνηση για την τύχη της επιχείρησης ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ και των εργαζομένων σε αυτήν, καθώς απορρίπτει την πρόταση για δημιουργία ενιαίου φορέα ξύλου, που θα αποτελούσε ένα σοβαρό μοχλό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της οικονομίας.

Αυτό προέκυψε από τις απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαπας χθες στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, με την οποία ζητούνταν η λήψη μέτρων προκειμένου να σωθεί η επιχείρηση και οι 450 και πλέον εργαζόμενοι σε αυτήν.

Ως αυθεντικός εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού εμφανίστηκε ο υφυπουργός, λέγοντας ότι δε γίνεται ενιαίος δημόσιος φορέας ξύλου γιατί "έχει παρέλθει αυτή η εποχή που το δημόσιο θα μπορούσε να έχει βιομηχανία ξύλου και χάρτου ή ανάλογες βιομηχανίες". Κατά τα άλλα, δήλωσε ότι η επιχείρηση κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί γίνει βιώσιμη και κερδοφόρα και "να βρει το δικό της ανταγωνιστικό δρόμο στις νέες συνθήκες αγοράς".

"Δε μας εκπλήσσει η απάντησή σας ότι δεν αποδέχεστε τον ενιαίο δημόσιο φορέα για τον κλάδο του ξύλου, ύστερα από την ιδεολογική σύγκλιση του κόμματός σας με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και πολιτική που έχετε αποδεχτεί και εφαρμόζετε πιστά", τόνισε στην ομιλία του ο Στ. Παναγιώτου.

Το κλείσιμο επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε, έχει προσλάβει μορφή επιδημίας και είναι συνέπεια της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε ότι "το πρόβλημα της ΒΑΛΚΑΝ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο του, ξέχωρα από τη συνολική οικονομική πολιτική που εφαρμόζετε", καταγγέλλοντας ότι το κακό από την άσχημη πορεία της επιχείρησης δεν έχει συνέπειες μόνο στους εργαζόμενους σε αυτήν, αλλά έχει ευρύτερες συνέπειες και στον υπόλοιπο πληθυσμό που έχει σχέση με αυτούς τους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ