Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνισμός "χωρίς σύνορα"

Θα 'ταν περίεργο, η κρατική ΝΕΤ, η οποία εξελίσσεται σε αιχμή της αντιΚΚΕ προπαγάνδας, να περιοριστεί μόνο στην αξιοποίηση του Φαράκου και να μην στρέψει τα αντικομμουνιστικά της βέλη κατά της Οχτωβριανής Επανάστασης και της Κούβας.

Πολύ περισσότερο, που στο δημοσιογραφικό της δυναμικό προστέθηκε τελευταία ο γνωστός παλιός ΕΚΚΕτζής Κούλογλου, πρώην σύντροφος των νυν καθοδηγητών της ΝΕΤ, Τσουκάτου και Πανταγιά. Ετσι, έδεσε το επιτελείο της ΝΕΤ με τους πρώην "υπερεπαναστάτες".

Ο Στ. Κούλογλου, στις δύο εκπομπές του, "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", που βγήκαν στον "αέρα" στις 23 και 30 Οκτώβρη, αντίστοιχα, χρησιμοποιεί διαφορετικές ταχτικές, με τις οποίες, όμως, δεν καταφέρνει να κρύψει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παραχάραξη της αλήθειας, τη συκοφάντηση της Οχτωβριανής Επανάστασης, του Φ. Κάστρο, του ΚΚ Κούβας, το χυδαίο αντικομμουνισμό.

Στην πρώτη, για την Οχτωβριανή Επανάσταση,ο Κούλογλου καλύπτει όλη την εκπομπή με ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει την πραγματικότητα, σχετικά με την αθλιότητα στην οποία ζουν τα παιδιά της σημερινής Ρωσίας. Κάνει, όμως, την εξής λαθροχειρία.Ενώ το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε το διάστημα 1993 - '94, δηλαδή στη Ρωσία του Γιέλτσιν, ο Κούλογλου, όχι μόνο δεν αναφέρει το χρόνο γυρίσματος, αλλά στην πολύ σύντομη παρέμβασή του, που κάνει στην αρχή του ρεπορτάζ, έντεχνα πλασάρει στον τηλεθεατή ότι την ευθύνη για την κατάντια της σημερινής Ρωσίας την έχει η Οχτωβριανή Επανάσταση και ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ! "Αλλά ας δούμε πώς κατέληξε η Οκτωβριανή Επανάσταση", τονίζει στη σύντομη εισαγωγή του, προβάλλοντας στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ της περιόδου του Γιέλτσιν...

Στο δεύτερο, για την Κούβα,"ρεπορτάζ χωρίς σύνορα", κινείται στο ρυθμό της CIA. Ο Κούλογλου ακολουθεί, στην ουσία, τη γνωστή προπαγανδιστική συνταγή παραποίησης της αλήθειας, που συχνά χρησιμοποιεί η αμερικανική αυτή υπηρεσία: "Για να περάσεις και να εμπεδώσεις στο κοινό 10 ψέματα, πρέπει να πεις και 1 - 2 αλήθειες".

Ο Κούλογλου, για να εξασφαλίσει κάποια αληθοφάνεια, αναφέρεται στο "εμπάργκο", στη διείσδυση του ξένου κεφαλαίου, λόγω των δυσκολιών της Κούβας, στις επιπτώσεις της διείσδυσης, παρουσιάζοντας δηλώσεις του Φ. Κάστρο από διάφορες ομιλίες. Ομως, στην προσπάθειά του να "αποδείξει" ότι ο Φιντέλ, το ΚΚ Κούβας δεν έχουν την υποστήριξη του κουβανέζικου λαού, στηρίζεται στις "μαρτυρίες" τριών (!) όλων και όλων προσώπων.Οι δύο είναι πόρνες και ο τρίτος είναι ο φυγάς αντικαθεστωτικός συγγραφέας Ντιάζ,επίσης πράκτορας της CIA και νοσταλγός του Μπατίστα!!

Τις "μαρτυρίες" των τριών αυτών προσώπων, οι οποίες καλύπτουν τα 3/4του συνολικού χρόνου της εκπομπής,τις βάζει "σφήνα" μετά από κάθε τοποθέτηση του Φιντέλ και, με τη βοήθεια του "μοντάζ", ο Κούλογλου πιστεύει ότι μακιγιάρισε τον αντικομμουνισμό του και απέδειξε την εναντίωση του λαού στο σοσιαλισμό.

Πρόκειται για "μαρτυρίες" του τύπου: "Επί Κάστρο, η κουβανική νεολαία από 14 - 16 ετών εκπορνεύεται στους ξένους όσο ποτέ άλλοτε", "η ανάπτυξη εκπαίδευσης στην Κούβα και η ίδρυση των περισσότερων σχολείων έγιναν επί Μπατίστα", "η βούληση του Κάστρο δεν είναι να βελτιώσει τη ζωή των Κουβανών, αλλά να πεθάνει στην εξουσία", "ο Κάστρο είναι αυταρχικός ηγέτης τύπου Φράνκο, Στάλιν" κλπ.

Αυτό, λοιπόν, είναι το "αντικειμενικό" ρεπορτάζ του κυρίου Κούλογλου. Συμπληρωμένο, βέβαια, και από την εμφάνιση του γνωστού και επίσημου πράκτορα της CIA Ροντρίγκες, ο οποίος δηλώνει ότι "με κάθε τρόπο πρέπει να δολοφονηθεί ο Κάστρο".

Αυτό σημαίνει "αντικομμουνισμός χωρίς σύνορα". Κατά τ' άλλα, η ΝΕΤ "εκσυγχρονίζεται"...

Ν. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ