Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ 80 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με τη βεβαιότητα της επιτυχίας

Σήμερα, 1η Νοέμβρη, όλοι οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος βρίσκονται μπροστά σε μια καινούρια πολιτική μάχη, την πολιτική μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που γίνεται προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Πρόκειται για μια τιμητική μάχη, που, με έναν τρόπο, ανοίγει - και θα στηρίξει αποφασιστικά - τις τιμητικές πολύμορφες εκδηλώσεις που προβλέπεται να οργανωθούν όλο το χρόνο, που γιορτάζονται τα 80 χρόνια του ΚΚΕ, με στόχο την ενίσχυση του Κόμματος, την προώθηση της πολιτικής και των Θέσεών του, τη στήριξη του αγώνα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και των επαγγελματοβιοτεχνών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και, γενικότερα, των λαϊκών συμφερόντων.

Το γεγονός ότι η Εξόρμηση οργανώνεται προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, που συμπίπτουν με τα 80 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και με τα 150 χρόνια από τη συγγραφή του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" των ιδρυτών του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία της, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το Κόμμα μας ένα μεγάλο άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας.

Είναι αυτός ένας, ακόμα, ουσιαστικός λόγος που οι Κομματικές Οργανώσεις, όλες οι δυνάμεις του Κόμματος, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί δραστηριοποιούνται από την πρώτη στιγμή για την επιτυχία της Εξόρμησης. Ετσι, χτες παραμονή της Εξόρμησης, σ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις επικρατούσε κλίμα αγωνιστικής έξαρσης και αποφασιστικότητας για την υπερεκπλήρωση των πλάνων της σημερινής πρώτης μέρας, αλλά και για την υπερκάλυψη του συνολικού πλάνου που έχει θέσει το Κόμμα. Καθώς ήδη είχε αρχίσει η προεργασία από χτες, πολλοί σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος προσέρχονταν και παρέδιδαν τα πρώτα ποσά που συγκέντρωσαν από τις συνδρομές πολλών εργαζομένων και φίλων του Κόμματος. Τόσο στα γραφεία της ΚΟΑ και της ΚΟΠ, σε άλλες οργανώσεις περιοχών, αλλά σε πάρα πολλές ΚΟΒ χτες οργανώθηκαν πανηγυρικές εκδηλώσεις, προπαρασκευαστικές για τη σημερινή πανεξόρμηση, για την κάλυψη των πλάνων τους, αλλά και για την οργάνωση συνολικά της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης.

Οπως υπογράμμισαν στο "Ρ" στελέχη της ΚΟΑ, της ΚΟΠ και της ΚΟΘ, το κλίμα που επικρατεί στις οργανώσεις και όλους τους συντρόφους είναι πολύ αισιόδοξο και εκφράζεται η βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα θα είναι "νικηφόρο". Η σημερινή πρώτη κινητοποίηση, και το αίσθημα ευθύνης με το οποίο οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος αντιμετωπίζουν την Οικονομική Εξόρμηση, επιβεβαιώνει την αισιοδοξία ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ