Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κόντρες" στο ΠΑΣΟΚ για το ΝΑΤΟ

Συνέχισαν και χτες τις μεταξύ τους ανταλλαγές πυρών για το θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτελούν, τελικά, ένα προσφιλές πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είτε ως "ρεαλιστές" και "πατριώτες", είτε ως "εκσυγχρονιστές" και "προεδρικοί", "προβεβλημένα" στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, δε σταματούν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Τελευταίο επεισόδιο, η "κόντρα" του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Καψή με τον σημερινό υφυπουργό Αμυνας Δ. Αποστολάκη,με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των νέων δομών του ΝΑΤΟ.

Ο Γ. Καψής, την περασμένη Πέμπτη, σε τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, άσκησε κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης σε σχέση με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως με την πολιτική που ακολουθείται, εγκαταλείπονται πάγιες θέσεις και υποθηκεύονται συμφέροντα της χώρας. Κατηγόρησε, μάλιστα, προσωπικά τον υφυπουργό Αμυνας, υποστηρίζοντας πως άλλη ήταν η θέση του για το ίδιο θέμα, όταν ήταν απλά βουλευτής και άλλη τώρα που έχει αναλάβει κυβερνητική θέση.

Ο Δ. Αποστολάκης, με δήλωσή του, "διέψευσε" τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως χτες επανήλθε στο θέμα, δίνοντας στη δημοσιότητα δήλωση που ο Δ. Αποστολάκης είχε κάνει το 1992 σαν βουλευτής, για το θέμα των στρατηγείων. Στην τοποθέτηση αυτή ο Δ. Αποστολάκης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί συμφώνησε στην κατάργηση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης των ΝΑΤΟικών στρατηγείων.

Η υλοποίηση αυτής της ρύθμισης βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής της με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και, φυσικά, του υφυπουργού Αμυνας, σήμερα, Δ. Αποστολάκη.

Το γεγονός αυτό "αξιοποιήθηκε" από τον Γ. Καψή, ο οποίος ρωτά το συνάδελφό του στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ Δ. Αποστολάκη "πότε δεν κατάλαβε τι υπόγραφε; Το '92 ή το '93, ή και τότε και τώρα; Η απάντηση πάντως, συμπληρώνει με νόημα ο Γ. Καψής, δε θα αποτελέσει είδηση".

Στο συνάδελφό του απάντησε με δελτίο Τύπου από το υπουργείο Αμυνας, χτες το βράδυ, ο υφυπουργός Αμυνας, καλώντας τον να μην ανησυχεί και "να είναι βέβαιος πως τα εθνικά μας συμφέροντα είναι πλήρως διασφαλισμένα"


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ