Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Στα χέρια μεγαλοεργολάβων

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή σε συζήτηση Επερώτησης στη Βουλή

H κυβέρνηση με την πολιτική της παραδίδει τα δημόσια έργα στα χέρια των μεγαλοεργολάβων, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια έργα.

Ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε ότι επιχειρείται με βίαια μέσα η δημιουργία μονοπωλιακών τεχνικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα η εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων εταιριών. Τόνισε ότι ο δημόσιος τομέας με την απαραίτητη υποδομή θα μπορούσε να περιφρουρήσει τα συμφέροντα του δημοσίου, κάτι όμως που η κυβέρνηση δεν κάνει, αλλά αντίθετα τον αποδυναμώνει. Αναφερόμενος στην κριτική που ασκούν οι βουλευτές της ΝΔ, είπε ότι τα ίδια έκανε και η δική τους κυβέρνηση, γι' αυτό και τα δύο κόμματα αρκούνται απλώς στη διατύπωση διαπιστώσεων συμφωνώντας στην ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής.

Ζήτησε να απομονωθούν νομοθετικά οι διάφοροι μεσάζοντες, γιατί αλλιώς σε κάθε περίπτωση θα συνεχίζουν οι καταγγελίες για σκάνδαλα στα μεγάλα έργα. Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να παίζουν τα μεγάλα έργα, είπε ότι αυτά πρέπει να εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και την ανάπτυξη της χώρας και όχι να χρησιμοποιούνται για να αναδειχτούν "νέα τζάκια" και να πλουτίζουν παράνομα οι διάφορες μεγαλοεταιρίες ντόπιες και ξένες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ