Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Με χαμόγελα ικανοποίησης

Μεγάλη η κίνηση χτες το βράδυ στην ΚΟΒ Ελληνικού. Τυπικά, επρόκειτο για μια εκδήλωση για το άνοιγμα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυσή του. Ουσιαστικά όμως, για τους κομμουνιστές του Ελληνικού, τα χαμόγελα έφτασαν γρήγορα, αφού το πλάνο του 20% για την πρώτη μέρα είχε, ήδη, καλυφθεί.

Η Τούλα Καταφυγή, γραμματέας της ΚΟΒ, μας είπε ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, ενώ δήλωσε σίγουρη πως το πλάνο της Οργάνωσης θα υπερκαλυφθεί και αυτή τη φορά, παρά το γεγονός ότι είναι το μεγαλύτερο. Η σιγουριά αυτή δεν είναι μαξιμαλισμός. Οπως μας είπε, η Οργάνωση του Ελληνικού έχει αγωνιστικούς δεσμούς με τον κόσμο και η ανταπόκρισή του ήταν πάντα μεγάλη. Την ίδια αισιοδοξία εξέφρασε και ο Δημήτρης Μπαζιόνης, ο οποίος μας είπε ότι ο λαός είναι κοντά στο Κόμμα και με μεγάλη χαρά προσφέρει ό,τι μπορεί από το υστέρημά του.

Στη χτεσινή σεμνή εκδήλωση για την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης, έδωσε σύντομο χαιρετισμό και ο παλαίμαχος κομμουνιστής Διαμαντής Μαυροδόγλου,ο οποίος, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Κόμματος, τόνισε ότι "δεν υπάρχει κατάκτηση μικρή ή μεγάλη της εργατικής τάξης, χωρίς να έχει τη σφραγίδα του ΚΚΕ". Αναφερόμενος στην Οικονομική Εξόρμηση, τόνισε: "Το Κόμμα ζητάει να δουλέψουμε με όρεξη για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του για την ιστορική του αποστολή" και πρόσθεσε ότι το Κόμμα στηρίζεται στη δραχμή του λαού, ο οποίος αισθάνεται και καταλαβαίνει ότι έχει τη στήριξη και τις πλάτες του Κόμματος που παλεύει για τα προβλήματά του.

Ενας από τους πρωτοπόρους στην κάλυψη των πλάνων της Οργάνωσης του Ελληνικού είναι και ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Κορτζίδης,ο οποίος δήλωσε στο Ρ: "Η Οικονομική Εξόρμηση συνδέθηκε με τα 80χρονα του ΚΚΕ. Πιστεύω ότι αυτή η ημερομηνία είναι σημαντικό ιστορικό γεγονός, όχι μόνο για τους κομμουνιστές, αλλά για όλο τον εργαζόμενο λαό. Αυτό προσθέτει καινούρια καθήκοντα στους κομμουνιστές για να αυξήσουν τη δουλιά τους, να γίνουν πιο πρόθυμοι για να πάει το ΚΚΕ μπροστά. Είναι η μοναδική ελπίδα για ολόκληρο τον λαό μας". Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι τα ποσοστά που παίρνει το Κόμμα στο Ελληνικό δείχνουν πως ο λαός του Ελληνικού είναι ενωμένος με το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι ασκούνται πιέσεις πάνω του. "Πρέπει να κατέβουμε με το λαό, να ακούσουμε τα παράπονά του, τις απόψεις του να παλέψουμε για τα προβλήματά του".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ