Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ ΑΥΔΗΣ
Ο "9,84" πρέπει να μείνει δημοτικός

Παρέμβαση επί της ουσίας στην αντιδικία της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων σε σχέση με το δημοτικό ραδιοσταθμό "9,84" έκανε με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής.

Στην ανακοίνωσή του ο Λεων. Αυδής επισημαίνει: "Η μεν κυβέρνηση διά του υφυπουργού των Εσωτερικών ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιχορήγηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού "9,84" με το ποσό των 722.000 δραχμών. Ο δε δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί και δε θα υποταχθεί στη μικροκομματική σκοπιμότητα. Η ουσία όμως είναι ότι η μεν κυβέρνηση ακολουθώντας τις γενικές της πολιτικές κατευθύνσεις εξωθεί σε ιδιωτικοποίηση και της δημοτικής ραδιοφωνίας, ο δε Δήμαρχος, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή πλεύσης, δεν υπεραμύνεται του δημοτικού χαρακτήρα της ραδιοφωνίας, αλλά διαβεβαιώνει αόριστα ότι ο σταθμός θα συνεχίσει να λειτουργεί".

Το πρόβλημα, υπογραμμίζει ο Λεων. Αυδής, είναι ότι ο "9.84" δεν μπορεί να είναι ούτε όργανο προβολής της δημοτικής αρχής, ούτε να χρησιμοποιείται ως μέσο διασπάθισης του δημοτικού χρήματος με υπέρογκες επιχορηγήσεις που καλύπτουν άσκοπες ή πολυτελείς δαπάνες, ανεξέλεγκτη διαχείριση του προσωπικού και περιττές θέσεις εργασίας ή συνεργασίας.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Ο "9.84" πρέπει να μείνει δημοτικός, να περιορίσει τις δαπάνες του, να γίνει όργανο αντικειμενικής ενημέρωσης για όλες τις δημοτικές δραστηριότητες - όπως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου - αλλά και διαλόγου και επικοινωνίας του λαού της Αθήνας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ