Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συλλαλητήρια καταγγελίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Την Τρίτη, στις 7μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα

"Στέλνουμε σαφές μήνυμα! Η υπόθεση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να επιβάλουμε τις λύσεις που αντιστοιχούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες της νέας γενιάς". Με τα λόγια αυτά οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς που διοργανώνουν το παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη στην πλατεία Κάνιγγος καλούν γονείς, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά στο συλλαλητήριο καταγγελίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και προβολής των αιτημάτων τους.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη,στην Καμάρα, η ΔΟΕ, ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, γονείς, το ΕΚΘ, και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα στο συλλαλητήριο τονίζεται: "Οι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές αρνούμαστε να συναινέσουμε στην παράδοση της Δημόσιας Εκπαίδευσης στους βάρβαρους νόμους του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικής λογικής που προτείνει η "Λευκή Βίβλος" και ο ΟΟΣΑ. Για όλους εμάς που τα δικαιώματα στη μόρφωση και την εργασία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και είναι κατεξοχήν κοινωνικά αγαθά. Μας βρίσκει αντίθετους ο μονομερής χαρακτήρας των μέτρων, η ένταση των ταξικών φραγμών, η ανατροπή εργασιακών κατακτήσεων, η επιβολή νέων οικονομικών βαρών στις ασθενέστερες τάξεις".

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο απαιτούν: Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, όχι στο σχολείο- εξεταστικό κέντρο, όχι στην έξωση μαθητών από το Λύκειο, πρωινά σχολεία - 20 μαθητές ανά τμήμα για τα Δημοτικά, 25 μαθητές ανά τμήμα για τα Γυμνάσια - λύκεια, μαζικούς διορισμούς - διατήρηση της επετηρίδας, Οικονομική αναβάθμιση και ουσιαστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ενιαίο Λύκειο, όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευση, ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατοχύρωση του καθολικού δικαιώματος στη μόρφωση και την εργασία.

  • Το ΔΣ της Κίνησης Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εκπαιδευτικούς συνταξιούχους και μη, γονείς και μαθητές στις κρίσιμες αυτές ώρες να συμπαραταχτούν στο πλευρό της πρωτοπορίας των εκπαιδευτικών και μαθητών και συμμετάσχουν την Τρίτη στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κάνιγγος.
Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προβλημάτων της παιδείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών και της ΝΕ με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Παναγιώτου.

Από την ΕΛΜΕ τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα κτιριακής υποδομής (π. χ. 2ο ΤΕΛ, 1ο Λύκειο, Μουσικό Γυμνάσιο) το ζήτημα των εργαστηρίων που λείπουν από τα ΤΕΛ τα λίγα χρήματα που δίνονται για λειτουργικές δαπάνες το ζήτημα με τα τμήματα των 35 μαθητών, το κλείσιμο σχολείων κ. α. Ακόμη συζητήθηκαν αναλυτικά τα νέα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της αντιμεταρρύθμισης στην παιδεία (π. χ. προχειρότητα, έλλειψη ενημέρωσης κ. α. )

Από τη μεριά του ΚΚΕ τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας πανεκπαιδευτικού μετώπου πάλης για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά. Να δρομολογηθούν τοπικές πρωτοβουλίες για ενημέρωση και συντονισμό δράσης με γονείς, μαθητές και φορείς εργαζομένων. Δόθηκε η υπόσχεση για την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή στις διεκδικήσεις για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Οι επαφές της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ θα συνεχιστούν με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Νομαρχιακής και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ