Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη σε όλα τα νοσοκομεία

Τρίωρη στάση εργασίας (10π.μ. - 1μ.μ.) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, αποφάσισαν για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο"Ευαγγελισμός", ενώ θα συμμετάσχουν και στην τρίωρη στάση εργασίας (12μ. - 3μ.μ.) που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη.

Οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα τις κινητοποιήσεις και διεκδικούν δέσμευση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα από υπερωριακή απασχόληση το επόμενο τρίμηνο του 1997 και το 1998.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών στα δημόσια νοσοκομεία και το υπουργείο Υγείας άρχισε με τις περικοπές των αποδοχών. Μάλιστα, μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" δε γνώριζαν αν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Ιούλη, Αυγούστου και Σεπτέμβρη. Σημειώνεται ότι το ποσόν ανέρχεται σε 30.000 - 40.000 δραχμές το μήνα για κάθε εργαζόμενο. Τελικώς, η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων του τελευταίου τριμήνου, αλλά από τον Οκτώβρη κι έπειτα η κατάσταση προβλέπεται δυσοίωνη.

Το Σωματείο Εργαζομένων του "Ευαγγελισμού" συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Φ. Μήτση,ο οποίος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει. Στη συνάντηση συζητήθηκαν δύο βασικά θέματα, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων - σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ν. Παππά υπάρχουν 630 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 130 παραϊατρικού προσωπικού - και η μισθολογική αναβάθμιση των διπλωματούχων νοσηλευτών των ΤΕΙ.

Για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ο υπουργός Υγείας δεν έδωσε ούτε καν υπόσχεση ότι θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα, στην τελευταία συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου Εργαζομένων του "Ευαγγελισμού". Ο πρόεδρος του "Ευαγγελισμού" παραδέχτηκε χτες στους εργαζόμενους ότι υπάρχει πρόβλημα και είπε ότι επικοινωνεί καθημερινά για το θέμα αυτό με το υπουργείο. Οσον αφορά το τρίτο αίτημα για τη μισθολογική αναβάθμιση των διπλωματούχων νοσηλευτών των ΤΕΙ - η διαφορά στο μισθό ανέρχεται στο ποσό των 7.000 δραχμών περίπου - ο πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι το θέμα έχει "κολλήσει" στον πάρεδρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ