Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπορούμε!

Οταν οι νέοι συμφωνούν ότι ίδιος είναι ο εχθρός, ίδια τα όνειρα και "σφίγγουν τα χέρια"

"Κάρτα Γνωριμίας", "όπλο" στα χέρια των νέων κομμουνιστών. Θεσμός και παράδοση των Φεστιβάλ της ΚΝΕ η επαφή και η συζήτηση με νέους ανθρώπους που επισκέπτονται το χώρο του Φεστιβάλ. Ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων για τις προτάσεις και τις θέσεις της Κομμουνιστικής Νεολαίας, απέναντι στη νεολαία που μορφώνεται, εργάζεται, διασκεδάζει και διεκδικεί τα δικαιώματά της. Ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς της νέας γενιάς. Η επαφή με νέους ανθρώπους πλουτίζει τις δικές τους εμπειρίες.

Το ενδιαφέρον των νέων για να ακούσουν τους Κνίτες είναι μεγάλο. Αλλωστε, την Πέμπτη, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, συμπληρώθηκαν τόσες κάρτες, όσες είχαν συμπληρωθεί και τις τέσσερις μέρες του προηγούμενου Φεστιβάλ. "Το ενδιαφέρον τους για την ΚΝΕ, την πάλη και τους αγώνες μας, είναι πραγματικό. Θέλουν να μάθουν για τις εκδηλώσεις μας, για τον τρόπο που λειτουργεί η Οργάνωση, για τις καθημερινές μάχες που δίνουμε", λέει ο Γιάννης,ένας από τους Κνίτες που του ζητήσαμε να μεταφέρει τις εμπειρίες του. Και συνεχίζει: "Η συζήτηση είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Μιλάμε για τις εκδηλώσεις που γίνονται, για τη μουσική, για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Αλλά κυρίως για τα προβλήματα που έχουμε στο σχολείο, την ανεργία, τα χίλια μύρια προβλήματα που βιώνουμε στη βάρβαρη κοινωνία, που όλα τα υποτάσσει στο κέρδος, για τα αδιέξοδα. Ολα τα παιδιά έχουν τους προβληματισμούς τους".

"Αυτό που τους τραβάει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον είναι όταν διαπιστώνουν ότι όλη αυτή η μεγάλη πολιτεία του Φεστιβάλ είναι δημιούργημα δικό μας. Στη συντροφικότητα που διαπιστώνουν σε όλους εμάς που δουλεύουμε για το Φεστιβάλ, στη σχέση μας, και εν τέλει στη συλλογική δύναμή μας ανακαλύπτουν μια διέξοδο για το μέλλον που ονειρεύονται", λέει ο Ανδρέας και συμπληρώνει: "Μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους νέους με τους οποίους συζητάμε, το γεγονός ότι "επικοινωνούμε", γνωριζόμαστε, ανακαλύπτουμε πως θέλουμε το ίδιο αύριο και μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να βρεθούμε στον ίδιο δρόμο του συλλογικού αγώνα. Ετσι, η συμπλήρωση της "κάρτας γνωριμίας" είναι το σφίξιμο των χεριών μας".

Με τον Αντρέα συμφωνεί και η Εφη: "Αυτό που με γεμίζει ενθουσιασμό, είναι ότι τελικά είμαστε πολλοί. Στις συζητήσεις που κάνουμε με όλα τα παιδιά, διαπιστώνουμε ότι όντως "έχουμε τον ίδιο εχθρό, έχουμε τα ίδια όνειρα". Το θέμα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Τότε, η αντεπίθεση θα γίνει πράξη. Από εμάς εξαρτάται".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φαντασία μου πλανεύτρα είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα…(2013-06-26 00:00:00.0)
«The pelican brief»(2008-10-05 00:00:00.0)
Οι νέοι στην πρωτοπορία(2005-10-07 00:00:00.0)
Με το εισιτήριο στο χέρι πλατύ άνοιγμα στη νεολαία(2005-07-21 00:00:00.0)
Στους ρυθμούς της "σάλσα"(1997-08-05 00:00:00.0)
Δυναμικό άνοιγμα στη νεολαία(1996-07-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ