Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997

Διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία...

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η "μαύρη" εργασία! Από ελέγχους του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε ότι, στους 751 εργαζόμενους, οι 413 βρέθηκαν ανασφάλιστοι. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη!


ΣΕΛ.  11

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Οι καθημερινές πλέον κυβερνητικές ανακοινώσεις όλο και νέων μέτρων, καθώς και η έκταση των προβλημάτων δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και αγανάκτηση στο λαό και τη νεολαία

Δυναμώνουν καθημερινά οι λαϊκές αντιδράσεις, ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα, για το χώρο της δημόσιας παιδείας. Εντατικά προετοιμάζεται το παλλαϊκό συλλαλητήριο της Αθήνας, που έχει εξαγγελθεί για τις 23 Σεπτέμβρη, ενώ την ίδια μέρα ανάλογο συλλαλητήριο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, οι καθημερινές ανακοινώσεις και νέων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αλλά και η έκταση και η οξύτητα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, πολλαπλασιάζουν τις ανησυχίες και την αγανάκτηση των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
Πλημμύρισε νιάτα, αισιοδοξία κι ελπίδα

Μικρός αποδείχτηκε τελικά ο χώρος των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, καθώς ξεχείλισε χτες - πρώτη μέρα του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ - από νεανικά πρόσωπα και χαμόγελα. Χιλιάδες νέοι και νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ κι έδωσαν το "παρών" τους στις εκδηλώσεις, στέλνοντας ένα γενικότερο και πολυσήμαντο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.


ΣΕΛ.  16   -   19

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κεντρική εξέδρα

8.00: Χοροί από τα Εφτάνησα, με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου "Εύγερος"

9.00: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

11.00: Αφιέρωμα στην Ελληνοτουρκική Φιλία με την "Κομπανία Κεντέντζογλου".

12.00: Συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Λαϊκό Στέκι

8.30: Δημοτικοί χοροί από το εφηβικό σχήμα του Συνδέσμου Διάδοσης Δημοτικών Χορών.

9.30: Συναυλία με την Καλλιόπη Βέττα και τον Γιάννη Ιωάννου.

11.00: Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

12.00: Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα "Σεβντάς".

Εξέδρα νεανικής δημιουργίας

10.30: Συναυλία με τον Μανώλη Φάμελο και τους "Ποδηλάτες".

11.30: "Αχαιοί",φοιτητικό ροκ συγκρότημα.

Εξέδρα συζητήσεων

8.00: Συζήτηση "Για τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ενωση",με τους Χάινς Κάατς, από το Βιομηχανικό Συνδικάτο Μετάλλου IGM Γερμανίας, Σταν Βαν Χίλε, συνδικαλιστή της "Ρενό" Βελγίου, Αλέν Προυβένγκ, σιδηροδρομικό συνδικαλιστή της CGT Γαλλίας, Βαγγέλη Μπούτα,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή και μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής των αγροτών κι έναν συνδικαλιστή ναυτεργάτη.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ