Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χάνονται και μηνύσεις!

Καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας

Για την ολιγωρία των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης διαμαρτύρεται η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου της Ελευθερίας, επειδή εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό στο ΣτΕ δύο προσφυγές και τρεις μηνύσεις στην Εισαγγελία, ενώ, παράλληλα, εκφράζεται η αγωνία, πως, όταν εκδοθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα έχει ολοκληρωθεί η καταστροφή του Πάρκου της Ελευθερίας.

Μάλιστα, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Συντονιστική Επιτροπή για τη σωτηρία του Πάρκου της Ελευθερίας κατήγγειλε ότι πριν τρεις μήνες, και συγκεκριμένα στις 24 Νοέμβρη 1994 είχε καταθέσει μήνυση κατά των υπεύθυνων του έργου για το τοιχίο που κατασκεύασαν απέναντι από το νοσοκομείο Αιγινήτειο και όχι μόνο δεν έγινε καμιά εισαγγελική ενέργεια για το θέμα, αλλά και η ίδια η μήνυση έχει χαθεί!

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή στη χτεσινή συνέντευξη ανέφερε ότι εκκρεμεί στο ΣτΕ προσφυγή που έγινε το καλοκαίρι του 1993 για την παραχώρηση του χώρου στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) και δεν έχει συζητηθεί ακόμη, παρόλο που πέρασε πάνω από ενάμισι χρόνος. Επίσης δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση από το ΣτΕ για την άδεια εκσκαφών από τον ΟΜΜΑ, ενώ οι εργασίες των εκσκαφών κοντεύουν να τελειώσουν. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή επισήμανε ότι κατατέθηκαν άλλες δύο μηνύσεις, η μία εκ των οποίων αφορά την κατεδάφιση του θεάτρου και η άλλη κατατέθηκε εναντίον των υπεύθυνων της Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών, χωρίς, ωστόσο, μέχρι σήμερα να εκδοθεί κάποια απόφαση.

Σχετικά με το γκαράζ η Συντονιστική Επιτροπή προτείνει ως εναλλακτικές λύσεις να γίνει στο οικόπεδο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων στην οδό Λάχητος, το οποίο σήμερα νοικιάζει η αμερικάνικη πρεσβεία προς 70.000 δραχμές το χρόνο! Αλλη μια λύση είναι να κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου απουσίαζαν τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και οπτικοακουστικά, υπακούοντας ίσως στην παντοκρατορία που ασκεί στο χώρο αυτό ο κ. Λαμπράκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ