Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επανάσταση για την πραγματική ελευθερία

Η Κούβα είναι αποκλεισμένη οικονομικά απ' τις ΗΠΑ εδώ και 33 χρόνια. Ομως ο λαός της διατηρεί το αγωνιστικό πνεύμα της Επανάστασης

Πέρασαν 36 χρόνια από την 1 Γενάρη 1959 και ο λαός της Κούβας συνεχίζει να κρατά ψηλά τη σημαία της Επανάστασης.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας τίμησε την Επανάσταση της Κούβας με εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρέσβης της Κούβας Τζουλιέρμο Γκομέζ."Από τη νίκη της Επανάστασης, την 1 Γενάρη 1959, είπε ο Κουβανός, γίναμε πραγματικά ελεύθεροι. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν ολόκληρο δρόμο μπροστά μας που πρέπει να συνεχίσουμε. Εδώ και 33 χρόνια η Κούβα είναι οικονομικά αποκλεισμένη από την Αμερική και τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η χώρα μας έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού".

Η Κούβα, όπως είπε και ο Κουβανός πρέσβης, ήταν πάντα για τις ΗΠΑ η "πίσω αυλή του σπιτιού τους". Στην πραγματικότητα, υπογράμμισε, η Κούβα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο πορνείο, όπου παίζονταν τυχερά παιχνίδια και υπήρχαν πολλά ναρκωτικά. "Σ' αυτά τα 36 χρόνια επανάστασης, συνέχισε, δεχτήκαμε πολλές και διάφορες επιθέσεις, παρ' όλα αυτά η κατάσταση στην Κούβα κάπως βελτιώνεται. Για παράδειγμα, μετά από τόσα χρόνια που η οικονομία έπεφτε συνεχώς, το 1994 είχε μια μικρή άνοδο 0,7% και τουλάχιστον από εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε. Ο λαός εξακολουθεί να δουλεύει. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αγωνιστικό και επαναστατικό πνεύμα εξακολουθεί να υπάρχει και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε. Γι' αυτό λοιπόν κι εμείς θέλουμε για μια ακόμα φορά να σας θυμίσουμε πως η Κούβα δίνει μεγάλη σημασία στην αλληλεγγύη των εργαζομένων και του ελληνικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ