Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετανοιωμένος ο κοντός, αρνείται ο ψηλός

"Ενα μεγάλο ποσό από τα χρήματα πήγαν σ' ανθρώπους που είχαν μεγάλη ανάγκη. Σε χήρες και ανθρώπους που μεγάλωναν παιδιά". Αυτά και... τη μετάνοιά του δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ο Θόδωρος Φλώρος - Βασιλακάκης, γνωστότερος ως "κοντός", που με το συνεργάτη του Μάριο Χατζή λήστεψαν 15 τράπεζες. Το δίδυμο, που για ενάμισι χρόνο είχε γίνει πονοκέφαλος για την Ασφάλεια Αττικής, αποκόμισε 74 εκατομμύρια από τις ληστείες.

Οι δράστες είχαν επιπλοποιείο, το οποίο έκλεισαν το 1993 λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο 24χρονος Χατζής, ο "ψηλός", το 1986 με πέντε συνεργούς του είχε ληστέψει επιχειρηματία στο Κολωνάκι. Ο 46χρονος Βασιλακάκης, παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, είχε κατηγορηθεί για χρέη προς το Δημόσιο και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο χρόνων. Ο πρώτος κατοικούσε στην οδό Διστόμου 8 στον Ταύρο, σε μια μονοκατοικία που είχε αγοράσει πριν δυο μήνες με λεφτά από τις ληστείες. Ο "κοντός" έμενε στην οδό Δροσοπούλου 252 στα Πατήσια και κοντά στο σπίτι του το δίδυμο "χτύπησε" έξι τράπεζες.

Μετά όμως την προβολή από τα τηλεοπτικά κανάλια του βίντεο από κάποια ληστεία τους, αποφάσισαν να σταματήσουν και πέταξαν στη μαρίνα της Ζέας τα τρία πιστόλια που χρησιμοποιούσαν. Πολλοί τραπεζοϋπάλληλοι που είδαν τις σκηνές τηλεφώνησαν στην Ασφάλεια κι έτσι άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για τους κακοποιούς. Τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής πιάστηκε σε μπαρ της Κυψέλης ο Βασιλακάκης και το Σάββατο στις 7 π.μ. ο Χατζής. Οπως είπε ο διοικητής της Ασφάλειας Χ. Κεραμιδάς, η Αστυνομία τους είχε εντοπίσει δέκα μέρες πριν συλληφθούν. Εχουν αναγνωριστεί από 19 τραπεζικούς και ο "κοντός" έχει ομολογήσει. Ο συνεργός του όμως κρατάει αρνητική στάση.

Μιλώντας χτες στους δημοσιογράφους ο "κοντός" είπε ότι τα όπλα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί ακόμα, ήταν ψεύτικα.

Εναντίον του "διδύμου" ο εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας Μ. Ρασιδάκης άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατά συρροή, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά σε βάρος του Χατζή. Χτες οδηγήθηκαν στον πέμπτο τακτικό ανακριτή για ν' απολογηθούν αλλά ζήτησαν και πήραν προθεσμία για σήμερα το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ