Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση δυσφήμισης του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός επισκέφτηκε τον "Αγιο Στυλιανό"

Τεράστια οικονομικά συμφέροντα που αποσκοπούν στην οικοδόμηση του οικοπέδου του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού "Αγίου Στυλιανού" Θεσσαλονίκης βρίσκονται πίσω από τα δημοσιεύματα και τις εκπομπές σε τηλεοπτικό κανάλι που θέλουν το ίδρυμα να είναι μπλεγμένο σε αγοραπωλησία βρεφών ή κακοποίηση παιδιών.

Αυτά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και τονίζουν ότι σήμερα το ίδρυμα προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο με τα 300 παιδιά που φιλοξενεί το πρωί, από τις 7 πμ έως τις 4μμ, ως βρεφονηπιακός σταθμός.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς, γεγονός που εκμεταλλεύεται η Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης που ζητά να της αποδοθεί η έκταση προς εκμετάλλευση, παρά το ότι το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο "Αγιος Στυλιανός" ιδρύθηκε το 1830 ως ορφανοτροφείο και λειτούργησε έτσι μέχρι το 1938. Μετά περνά στην ευθύνη του Δήμου Θεσσαλονίκης ως ΝΠΔΔ. Από το 1980 και εντεύθεν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί και δεύτερο τμήμα βρεφονηπιακού - παιδικού σταθμού, ενώ φιλοξενεί και ορφανά παιδιά των οποίων ο αριθμός κατά καιρούς ποικίλει από 8 - 17. Απασχολεί 75 εργαζόμενους και μια από τις εργασίες είναι και η τροφοδότηση με φαγητό άλλων πέντε παιδικών δημοτικών σταθμών. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι μπορεί να έχουν γίνει παρατυπίες την περίοδο 1947 έως 1960, αλλά σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και καταγγέλλουν όλους όσοι προσπαθούν να δυσφημίσουν μέσω εκπομπών, όπως η "Κόκκινη Γραμμή" του Γ. Χαρδαβέλλα στο ΣΚΑ+ΔΚΙ, το ίδρυμα. Μάλιστα ζητούν να εκχωρηθεί το ίδρυμα και να γίνουν προσλήψεις για την αναβάθμιση της λειτουργίας του.

Χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός επισκέφθηκε το ίδρυμα και ενημερώθηκε από την πλευρά των εργαζομένων για τα ιδιαίτερα προβλήματα του "Αγίου Στυλιανού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ