Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Aντιδράσεις για την Οικονομική Αστυνομία

Αντιδράσεις και στο χώρο της Αστυνομίας έχει προκαλέσει η εξαγγελία του υπουργού Οικονομικών για την ίδρυση Οικονομικής Αστυνομίας. Αρχικά είχαν αντιρρήσεις οι ίδιοι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών δίωξης του υπουργείου Οικονομικών, αλλά στην πορεία από ό,τι φαίνεται υπήρξε προσέγγιση των θέσεων των δύο πλευρών. Από χτες όμως ο υπουργός Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει και τους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Η Ενωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ με χτεσινή της ανακοίνωση καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να παρέμβει έτσι ώστε αφ' ενός η υπό ίδρυση υπηρεσία να περιοριστεί μόνο στα της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής και τα όποια διαθέσιμα κονδύλια να δοθούν στην ΕΛ.ΑΣ για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της. Επίσης επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο της εκχώρησης αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας (ναρκωτικά, όπλα, τρομοκρατία κλπ) σε μια νέα υπηρεσία θα δημιουργήσει επιπτώσεις στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, τόσο από την αλληλοεπικάλυψη των αρμοδιοτήτων όσο και από τις διαμάχες, τις τριβές και τις συγχύσεις που αναπόφευκτα θα προκύψουν μεταξύ των υφισταμένων διωκτικών αρχών και της νέας υπηρεσίας.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι εύλογο, αλλά δεν πρέπει να λησμονεί κανείς σήμερα ότι το οικονομικό έγκλημα διαπλέκεται με το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, τις ληστείες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ