Τρίτη 21 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θορυβημένο το υπουργείο Γεωργίας

Με στόχο να φρενάρει τις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών, το υπουργείο Γεωργίας έσπευσε χτες να ανακοινώσει, για λόγους καθαρά δημαγωγικούς, πως μέσα στο Μάρτη, θα τους δοθεί προσωρινή ενίσχυση ύψους 11 δισ. δρχ.

Η χτεσινή ανακοίνωση ήρθε, αμέσως μετά τις υποσχέσεις που μοίρασε την Κυριακή στους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας ο υφυπουργός Γεωργίας Φλ. Κωνσταντίνου, φοβούμενος προφανώς μην ξανακοπεί η Ελλάδα στα δύο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, μπρος στις τεράστιες ευθύνες της για τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση της απευθείας καταβολής του πριμ, ακολουθεί το δρόμο του εμπαιγμού. Ετσι κατέφυγε τώρα, στις περσινές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, της παροχής προσωρινών ενισχύσεων για τη μείωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών από την πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ. Η δυνατότητα αυτή βέβαια υπήρχε από το 1989, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις τη χρησιμοποιούσαν, όταν τις βόλευε, μόνο στη σφαίρα των υποσχέσεων.

Από την άλλη, η ΠΑΣΕΓΕΣ, σε σχετική ανακοίνωσή της, βάλλει κατά της τακτικής κωλυσιεργίας που ακολουθεί η Κομισιόν απέναντι στο θέμα του καπνού και της τροποποίησης του κοινοτικού κανονισμού 2075/92. Επίσης, καλεί τον υπουργό Γεωργίας να παρακάμψει όλα τα προβλήματα που τίθενται από την Κομισιόν, ώστε να πληρωθούν άμεσα το πριμ οι καπνοπαραγωγοί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ