Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ
"Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"

Στην έγκριση του ισολογισμού της "Ολυμπιακής Αεροπλοϊας" για τη χρήση του 1993, προχώρησαν, τελικά, οι μέτοχοι της εταιρίας (εκπρόσωποι του κράτους και της "Ολυμπιακής"), παρά τις καταγγελίες ότι την περίοδο εκείνη παρατηρήθηκαν πολλά παρατράγουδα στα διοικητικά και οικονομικά της "Αεροπλοϊας".

Κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", ως μοναδικός μέτοχος, ενέκρινε τον ισολογισμό, θεωρώντας προφανώς ότι όλα έγιναν "καλώς". Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι αν ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και ο γενικός διευθυντής της ΟΑ (οι μέτοχοι δηλαδή) έλαβαν υπόψη τους συγκεκριμένες καταγγελίες για τις "ημέρες και τα έργα" του Κυρ. Αυγερινίδη,γενικού διευθυντή στην "Αεροπλοϊα" την περίοδο 1990 - 1993. Αν τις έλαβαν υπόψη τους, τότε είναι βέβαιο ότι κάτι δεν πήγε καλά, κάτι ίσως δεν πρόσεξαν πριν εγκρίνουν τον ισολογισμό.

Ενα στοιχείο είναι ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της "Αεροπλοϊας", στις 24 Φλεβάρη 1994 ο Κυρ. Αυγερινίδης απολύθηκε από την εταιρία (εργαζόταν ως πιλότος μετά την απομάκρυνσή του από τη γενική διεύθυνση), επειδή, σύμφωνα με τα πορίσματα της επιτροπής και τη γνωμάτευση του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, που ερεύνησαν τις καταγγελίες για παράτυπες μονιμοποιήσεις 100 εποχικών υπαλλήλων, "ζημίωσε από πρόθεση την εταιρία, έγινε υπαίτιος του ποινικού αδικήματος της απιστίας και διέπραξε το ποινικό αδίκημα της πλαστογραφίας". Για όλα αυτά, το ΔΣ της "Αεροπλοϊας" είχε αποφασίσει τότε να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα και να εγείρει αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του Κυρ. Αυγερινίδη.Ομως, λίγους μήνες αργότερα, οι ίδιοι άνθρωποι, αποφασίζουν πάλι ομόφωνα την επαναπρόσληψή του!!! Η μόνη αλλαγή στη σύνθεση του ΔΣ της "Αεροπλοϊας" είναι ότι καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου είχε αναλάβει ο σημερινός γενικός διευθυντής της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" Μιλτ. Τσαγκαράκης.

Αν όλη αυτή η ιστορία παραπέμπει στο "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει", είναι ερώτημα που επιβάλλεται ν' απαντήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Χάρης Καστανίδης,ο οποίος είναι γνώστης της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ