Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοντά τους οι γυναίκες

Οι αγρότες σ' αυτή τη μάχη δεν είναι μόνοι τους. Χτες το απόγευμα στα τρία μεγάλα μπλόκα (ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - οδός Βόλου - Τέμπη) γυναίκες του κάμπου, του χωριού και της πόλης απ' όλα τα μέρη της Θεσσαλίας πήγαν, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες. Και ήταν, ίσως, μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές αυτών των δυο ημερών, όταν η πορεία των γυναικών της Θεσσαλίας, μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας - που ερχόταν από την οδός Βόλου - ενώθηκε με το πλήθος των αγροτών.

"Οχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς", φώναξαν οι γυναίκες, μπαίνοντας στην Εθνική οδό για να "εισπράξουν" το ζεστό χειροκρότημα των αγροτών. Το σύνθημα"αυτή η πολιτική δεν είναι αλλαγή, με αγώνες λαϊκούς θα ανατραπεί", ένωσε όλες τις φωνές. Ενωσε τους αγρότες με τις γυναίκες, τις μάνες, τις αδερφές, τις κόρες και τις συντοπίτισσες τους. Ο αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση είναι κοινός.

Η επικεφαλής της αντιπροσωπείας Δ. Μπαντή δήλωσε στο "Ρ": "Συμμετέχουμε σ' έναν αγώνα που τον θεωρούμε δίκαιο, από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο αιτήματά του. Καλούμε όλες τις γυναίκες της Θεσσαλίας να έχουν ενεργή συμμετοχή, για να υπάρχει και αύριο για την αγροτιά μας... ".

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο μπλόκο της οδού Βόλου, εκπρόσωπος των γυναικών διάβασε ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίστηκε: "Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υπακούει στις εντολές των Βρυξελλών,ξεκληρίζει την αγροτιά, μετατρέπει σε χέρσα τα χωράφια, ερημώνει τα χωριά. Επιδιώκει να μειώσει συνολικά και την αγροτική παραγωγή και τον αριθμό των αγροτών. Είναι η ίδια πολιτική, που στην ουσία αφήνει ανασφάλιστη την αγρότισσα. Ολα αυτά, καταλήγει, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορες, όλα αυτά μας αναγκάζουν να σταθούμε και μεις στο πλάι των αγροτών, στα μπλόκα του αγώνα".

Τα λίγα τρόφιμα που άφησαν, φεύγοντας οι γυναίκες στους αγρότες, ήταν μια μικρή συνεισφορά, μια χειρονομία, που έδωσε κουράγιο στους τους αγρότες και τώρα ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ