Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Καμιά δέσμευση για τους μαθητές των νυχτερινών

Συνάντηση με τον υφυπουργό είχαν χτες εκπρόσωποί τους

Χωρίς καμιά δέσμευση από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε χτες η συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των μαθητών των νυχτερινών σχολείων με τον υφυπουργό Γ. Ανθόπουλο.

Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων έθεσαν στον υφυπουργό Παιδείας τα αιτήματά τους για την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων της νυχτερινής εκπαίδευσης, που είναι μεταξύ άλλων η αύξηση των δαπανών για την παιδεία, απόσυρση του νέου νομοσχεδίου στράτευσης, διεύρυνση της νυχτερινής εκπαίδευσης, επιμόρφωση εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε νυχτερινά σχολεία, 30 μέρες άδεια στις εξετάσεις με κατώτατο όριο 50 ενσήμων για όλους τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων χωρίς όριο ηλικίας, δημιουργία νέων νυχτερινών σχολείων κ. ά.

Για το θέμα της αύξησης των δαπανών για την παιδεία ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δαπάνες του κράτους για την παιδεία το '97 θα φτάσουν στο 9,5%, ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα είπε απλώς ότι θα τα μελετήσει και θα τα προωθήσει στους συναρμόδιους υπουργούς.

Ωστόσο, οι μαθητές - όπως ήταν φυσικό - δεν έμειναν ικανοποιημένοι και όρισαν εκ νέου συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του συντονιστικού των νυχτερινών σχολείων για να καθοριστεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ