Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής πρέπει να σταματήσει

Η "Δημοκρατική Ενότητα" (ΔΕ) αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, "θέλοντας έτσι να τονίσει την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του δημάρχου Β. Τράπαλη,του προέδρου του ΔΣ Γ. Μιχαλακάκου και του αντιδημάρχου Γ. Κουβάτσου,η οποία οφείλεται - όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση - καταγγελία της δημοτικής παράταξης της πρώην δημάρχου Β. Νικολαϊδου - στην έλλειψη επιχειρημάτων και καθαρών απαντήσεων, στην προσπάθεια ουσιαστικού ελέγχου εκ μέρους της "Δημοκρατικής Ενότητας"".

Στην καταγγελία της ΔΕ υπογραμμίζεται ότι "δεν μπορεί σε περίοδο συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων και του κοκκινιώτικου λαού να γίνονται εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, επιβαρύνοντας τα οικονομικά του δήμου και μάλιστα να παραμένει το ίδιο προσωπικό στην καθαριότητα και το πράσινο, ενώ μαζεύονται οι προσληφθέντες στα γραφεία, σε σημείο να μην τους γνωρίζει η διοίκηση που τους προσέλαβε".

Ακόμη καταγγέλλεται η επιλογή της διοίκησης του δήμου να προχωρήσει στην πολυδάπανη "ανακαίνιση του Δημαρχείου, ύψους 100.000.000 δραχμών και στη συνέχεια στην επέκτασή του, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 500.000.000 δραχμές, όταν την ίδια ώρα έχουν σταματήσει έργα υποδομής στην πόλη, 60 οικογένειες του οικοδομικού τετραγώνου 175 βρίσκονται ακόμη έξω απ' τα σπίτια τους και δεν πληρώνονται δεκάδες μικροπρομηθευτές του δήμου". Σημειώνεται επίσης η περίπτωση του πολυκαταστήματος παιχνιδιών "Τζάμπο", το οποίο "ξεφύτρωσε σε χώρο χαρακτηρισμένο από το δήμο για άθληση, όταν οι νέοι της πόλης στερούνται αθλητικών χώρων". Και επισημαίνεται πως "για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου, πληρώνονται με 120.000 δραχμές το μήνα οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΚΑΠΗ, του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού, ενώ οι εργαζόμενοι σ' αυτά μένουν απλήρωτοι".

Τέλος και με αφορμή το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο τελευταίο ΔΣ, το οποίο προκάλεσε την αποχώρηση της ΔΕ, αποκαλύπτεται στην ανακοίνωση ότι τόσο στην αποστολή στο Κουταϊσι της Γεωργίας όσο και στη Λευκωσία, ο εκπρόσωπος του δημάρχου, αντιδήμαρχος Γ. Κουβάτσος,επέλεξε στην πρώτη περίπτωση "να εγκαταλείψει την αποστολή και να ταξιδέψει στη Μόσχα" και στη δεύτερη "να γίνεται μνημόσυνο για τους πεσόντες της Κύπρου και να πηγαίνει για μπάνιο σε παραλία της Κύπρου"...

"Η κατρακύλα, σημειώνεται στην ανακοίνωση - καταγγελία, πρέπει να σταματήσει. Και οι μόνοι που μπορούν να τη σταματήσουν είναι ο κοκκινιώτικος λαός με τους μαζικούς φορείς του. Η "Δημοκρατική Ενότητα" θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σ' αυτή την προσπάθεια".

Την καταγγελία υπογράφουν η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Β. Νικολαϊδου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Βασιλάκης, Μ. Ζεϊμπέκογλου, Σ. Ζεϊμπέκογλου, Σ. Ιωαννίδης, Σ. Μπενετάτος και Μ. Σεϊτανίδης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ