Σάββατο 23 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ, 29Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εκτη μέρα κατάληψης

Συνεχίζεται η κατάληψη του 5ου Γυμνασίου και Λυκείου και του 29ου Λυκείου Αθηνών για 6η μέρα, ενώ οι μαθητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν μέχρι να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους, αλλά και στην πολιτική της υποβάθμισης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Σε συνάντηση εκπροσώπων των 15μελών με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων, εκτιμήθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων των μαθητών και αποφασίστηκε την ερχόμενη Δευτέρα αντιπροσωπεία των μαθητών και των γονιών να πάνε στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και να του παραδώσουν τα αιτήματά τους.

Τα παραπάνω σχολεία μαζί με το 29ο Γυμνάσιο συστεγάζονται και τα δύο λύκεια λειτουργούν με διπλοβάρδια. Πάγιο αίτημα των μαθητών και των γονιών των σχολείων είναι η ανέγερση νέου κτιρίου για να λειτουργήσουν τα σχολεία μόνο πρωί. Μάλιστα, έχουν υποδείξει οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Αραχώβης και Μπενάκη, και που ανήκει στον ΟΣΚ, για να ανεγερθεί εκεί κτίριο που θα στεγάσει ένα από τα παραπάνω σχολεία.

Επίσης, στο κτίριο όπου στεγάζεται το 29ο Γυμνάσιο και Λύκειο υπάρχουν κατάλληλες αίθουσες, όπως η αίθουσα χημείου, γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τις οποίες όμως δεν μπορούν οι μαθητές να τις εκμεταλλευτούν.

Παράλληλα, οι μαθητές των παραπάνω σχολείων απαιτούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, συντήρηση και κατασκευή των κτιρίων, ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας ώστε να μην οδηγούνται στην παραπαιδεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ