Σάββατο 27 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Νέες "λαδιές"

Νέες λαδιές "λέρωσαν" χτες τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη,η εταιρία του οποίου βρέθηκε ανακατεμένη σε νέες υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου. Ο ίδιος, κατηγορούμενος ήδη και για άλλες υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίου, για τις οποίες είχε μάλιστα για λίγες μέρες προφυλακιστεί στο παρελθόν, επιχείρησε χτες να μεταβεί στο εξωτερικό από το ανατολικό αεροδρόμιο. Στην αίτησή του να αποφυλακιστεί είχε τότε επικαλεστεί λόγους υγείας και όταν αυτή είχε γίνει αποδεκτή, είχε δηλώσει ότι σκόπευε να φύγει στο εξωτερικό για εξετάσεις. Ο περιοριστικός όρος όμως της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, τον σταμάτησε χτες στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Στο μεταξύ από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά προέκυψε ότι η εφοδιαστική εταιρία "Πετρέλαια Αιγαίου ΑΕ" των Δ. Μελισσανίδη και Γ. Καρρά - ο τελευταίος διαφεύγει ήδη στο εξωτερικό και καταζητείται - πραγματοποίησε 37 εικονικούς εφοδιασμούς κατά το διάστημα 1994-1995 σε ποντοπόρα πλοία, με αποτέλεσμα από το πετρέλαιο που διακινήθηκε παράνομα στην εσωτερική αγορά να ζημιωθεί το δημόσιο 154 εκατομμύρια δραχμές από διαφυγόντες φόρους και δασμούς.

Εναντίον των Μελισσανίδη, Καρρά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και λαθρεμπορία κατ' εξακολούθηση. Στην υπόθεση εμπλέκονται και 5 τελωνειακοί υπάλληλοι, που βεβαίωσαν τους ψεύτικους ανεφοδιασμούς και κατηγορούνται για άμεση συνεργία στη λαθρεμπορία και ψευδή βεβαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ