Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Στήθηκε το πρώτο αγροτικό μπλόκο

Οργιο πιέσεων και εκβιασμών από βουλευτές και αγροτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό, για να μην κινητοποιηθούν οι αγρότες

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Του ανταποκριτή μας Χρ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ).-

Παρά το όργιο των εκβιασμών βουλευτών και όλου του τοπικού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της ελεγχόμενης διοίκησης της ΟΑΣ Ηρακλείου - η οποία έβαλε ακόμα και φορτηγατζήδες να ψηφίσουν κατά της απεργίας! - οι αγρότες του νομού Ηρακλείου από χτες το πρωί έφτιαξαν το δικό τους μπλόκο, αποκλείοντας το δρόμο Ηρακλείου - Χανίων. Στη χτεσινοβραδινή συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών αποφάσισε τη συνέχιση του αποκλεισμού της Εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου Γιόφυρου.

Ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και σε λίγη ώρα πολλοί αγρότες που εκπροσωπούν περισσότερους από 17 αγροτικούς συλλόγους του νομού κατέφτασαν και ενίσχυσαν το μπλόκο. Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο χώρο και αγρότες από άλλους νομούς της Κρήτης, καθώς από το Λασήθι και το Ρέθυμνο έχει, ήδη, εκφραστεί η συμπαράσταση του αγροτικού κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπλόκο των αγροτών στήθηκε κόντρα στις έντονες πιέσεις και τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποίησαν αγροτικά συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Οπως καταγγέλλουν οι ξεσηκωμένοι αγρότες κλιμάκιο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με επικεφαλής τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μηνά Σταυρακάκη και Μανόλη Στρατάκη όργωναν τα χωριά τις προηγούμενες μέρες και πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι εκβιάζοντας και υποσχόμενοι ακόμα και διορισμούς(!), για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό της Εθνικής οδού. Από την άλλη, προχτές το βράδυ, με συνοπτικές διαδικασίες στα γραφεία της Ενωσης,"πράσινοι" καρεκλοκένταυροι της διοίκησης της ΟΑΣ, αποφάσισαν και... διέταξαν, ερήμην των αγροτών, "όχι στις κινητοποιήσεις"... Για να περάσουν σχετική απόφαση, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των κινητοποιούμενων αγροτών, τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη έβαλαν να ψηφίζουν κατά της κινητοποίησης... νταλικέρηδες και υπάλληλοι αγροτικών οργανώσεων που επιστρατεύτηκαν γι' αυτό το λόγο. Είναι χαρακτηριστικό για το διασπαστικό ρόλο των υποταγμένων στην κυβερνητική πολιτική στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι ο πρόεδρος της ΟΑΣ Σχοιναράκης, από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, βγήκε και κατάγγειλε την αγροτική κινητοποίηση.

Παρά όμως αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, 10 αγροτικοί σύλλογοι ψήφισαν υπέρ της κινητοποίησης. Στην πραγματικότητα οι μόνοι σύλλογοι που αντιπροσωπεύουν πραγματικούς αγρότες είναι οι παραπάνω, γιατί οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν καταντήσει σφραγίδες... και λειτουργούν παράνομα, υπό την κάλυψη της πράσινης διοίκησης της ΟΑΣ, για να μπορούν να στηρίζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που ακολουθούν οι συμβιβασμένοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Οι αγρότες καλούν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, έστω και τώρα, να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να συμμετέχει στην αγροτική κινητοποίηση. Διαφορετικά οφείλουν να παραιτηθούν, για να αναλάβουν πραγματικοί εκπρόσωποι των αγροτών τη διοίκηση, για να αγωνιστούν για την επίλυση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων της περιοχής, τονίζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις(2015-10-30 00:00:00.0)
Διώκονται 44 αγρότες(2000-03-24 00:00:00.0)
Επεκτείνονται σε όλη τη χώρα(1998-02-06 00:00:00.0)
Αγωνιστική καταδίκη των "αγροτοδικείων"(1997-11-27 00:00:00.0)
Τα μπλόκα διαψεύδουν την παραπληροφόρηση(1996-12-17 00:00:00.0)
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΣΑΣΕ(1995-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ