Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Δυναμώνει ο αγώνας

Πάνω από 50 είναι τα μπλόκα. Μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο χτες στην Αλεξανδρούπολη

Γεμάτοι από μπλόκα είναι οι δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα και ο αγώνας των αγροτών σε Μακεδονία και Θράκη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και μαζικότητα.

Μέσα στο γενικό αγροτικό ξεσηκωμό, χτες το πρωί οι αγρότες και οι αγρότισσες του Εβρου πραγματοποίησαν ένα πρωτοφανές σε μαζικότητα και δυναμισμό συλλαλητήριο στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Στα μπλόκα παρέμειναν οι αγρότες και στην πόλη κατέβηκαν οι αγρότισσες. Στο χτεσινό μεγάλο συλλαλητήριο μόνο από τη Βόρεια Ορεστιάδα συμμετείχαν 10 Γυναικείοι Σύλλογοι.

Η απόφαση να συνεχίσουν ανυποχώρητοι τον αγώνα τους εκφράστηκε και μέσα από τη μαχητική πορεία προς το κτίριο της Περιφέρειας και τη Νομαρχία. Με συνθήματα όπως "δεν υποχωρούμε, αν δε δικαιωθούμε", "τιμές Αθηνών και όχι Βρυξελλών", "αγρότη πολέμα σού πίνουνε το αίμα", κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία και απαίτησαν από το νομάρχη να περάσει ψήφισμα συμπαράστασης μέσα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ομως ο "αιρετός" δεν ανέλαβε καμία δέσμευση και η απάντηση που έλαβε από τους συγκεντρωμένους ήταν ένα ισχυρό γιουχάισμα. Η ΣΕΑ κατήγγειλε τη στάση του νομάρχη και παράλληλα έστειλε το μήνυμα στους εκτελεστές της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής και τακτικής πως σε καμιά περίπτωση οι αγρότες δε θα στραφούν ενάντια στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες - εμπόρους και στους εργαζόμενους.

Δεκάδες μπλόκα

Οχι μόνο δε μειώνονται, αλλά απεναντίας αυξάνονται και ενισχύονται τα μπλόκα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Συγκεκριμένα χτες μπλόκα υπήρχαν:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γέφυρα Μαλγάρων, Λουδίας, Χαλκηδόνα, Περιοχή Αεροδρομίου, Πράσινα Φανάρια, αερογέφυρα Θέρμης και από χτες το απόγευμα στο Δερβένι στην έξοδο προς Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

ΠΙΕΡΙΑ: Στο Βαρυκό και στη γέφυρα Αιγινίου.

ΗΜΑΘΙΑ: Στην Κυψέλη, Κλειδί, Καβάσιλα, Τάφρο 66, Μακροχώρι, διασταύρωση Νάουσας, 10ο χιλ Σταυρού - Γιαννιτσών.

ΠΕΛΛΑ: Σέρβικη Γέφυρα Γιαννιτσών, διασταύρωση Γουμένισσας, Ν. Πέλλα, Σφαγεία, Λουδία, Γέφυρα Αγ. Λουκά - Κρύας Βρύσης.

ΚΙΛΚΙΣ: Κόμβο Καλίνδροιας προς τελωνείο Δοϊράνης.

ΣΕΡΡΕΣ: Γέφυρα Στρυμόνα, Γέφυρα Πετριτσίου, διασταύρωση Δαφνουδίου, Πεθελινού και Ν. Μπάφρας. Κλειστοί οι δρόμοι για το τελωνείο Προμαχώνα.

ΔΡΑΜΑ: 6ο χιλ ΕΟ Δράμας - Καβάλας, 13ο και 14ο ΕΟ Δράμας - Αμφίπολης, 4ο χιλ Δράμας - Νευροκοπίου, 15ο Δράμας - Σερρών, 18ο Δράμας - Κ. Νευροκοπίου, 1ο Επαρχιακής Οδού Κάτω Βροντούς - Προσοτσάνης, 15ο Επ. Ο. Δράμας - Νικήσιανης. Αποκλεισμένη παραμένει και η Νομαρχία.

ΚΑΒΑΛΑ: Ελευθερούπολη, Κρινίδες, 21ο χιλ ΕΟ Καβάλας - Ξάνθης προς αεροδρόμιο.

ΕΒΡΟΣ: Αρδάνιο, Γέφυρα Μαϊστρου, Διδυμότειχο, Κατσανιές, Ορμένιο. Κλειστοί οι δρόμοι για όλα τα τελωνεία στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΡΟΔΟΠΗ: Γέφυρα Πολυάνθου και Πόρτο Λάγος.

ΚΟΖΑΝΗ: Στη διασταύρωση της ΑΕΒΑΛ έξω από Πτολεμαϊδα.

ΓΡΕΒΕΝΑ: 30ό χιλ Γρεβενών - Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ