Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μακελειό στο "Σωτηρία"

Ενα οικογενειακό δράμα κατέληξε σε διπλό φονικό

Πρωτοφανές στα αστυνομικά χρονικά φονικό σημειώθηκε χτες τη νύχτα στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", όπου επικράτησαν σκηνές τρόμου, από τους αλλεπάλληλους πυροβολισμούς. Ο 25χρονος Βασίλης Μουζακίτης εισέβαλε με μια καραμπίνα στο θάλαμο, όπου νοσηλευόταν η σύζυγός του Δέσποινα Κώτση, 20 χρονών και την πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής. Στη συνέχεια στράφηκε εναντίον της πεθεράς του Μαρίας Κώτση, την οποία επίσης πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά στην ωμοπλάτη. Η γυναίκα του πέθανε αμέσως, ενώ η πεθερά του ξεψύχησε μετά από οκτώ ώρες.

Αιτία του διπλού φονικού, το οποίο θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, αν είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς η Αστυνομία, ήταν τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε το ζευγάρι. Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, είχε πάει προχτές το απόγευμα με τη μητέρα του στο σπίτι της συζύγου του, σε μια προσπάθεια να συμφιλιωθούν και να ζήσουν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Μάνα και πεθερά, όμως, ήταν ανένδοτες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη λογομαχία. Ο Μουζακίτης επιτέθηκε στη σύζυγό του με μαχαίρι, την τραυμάτισε και τράπηκε σε φυγή. Το θέμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε στο "Σωτηρία", όπου παρέμεινε για νοσηλεία. Τα νοσοκομεία ειδοποίησαν την Αστυνομία ότι αντιμετωπίζουν τραυματισμό ατόμου από επικίνδυνο άτομο, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν έγινε απολύτως τίποτε για τον εντοπισμό του. Το ίδιο συνέβη και μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο δράστης οπλισμένος με μια καραμπίνα ξαναπήγε στο σπίτι της συζύγου του στα Ιλίσια (28ης Οκτωβρίου 30) και άρχισε να πυροβολεί, προκαλώντας ζημιές στην είσοδο και στους τοίχους. Οταν πληροφορήθηκε ότι απουσίαζαν η γυναίκα του και η πεθερά του άρχισε να τις αναζητεί στα νοσοκομεία, πράγμα που έγινε στις τέσσερις τα ξημερώματα. Χωρίς να συναντήσει κανένα εμπόδιο, άρχισε να ψάχνει το θύμα του από θάλαμο σε θάλαμο, απειλώντας και τους ασθενείς που πήγαν να τον σταματήσουν.

Ο δράστης μετά το φονικό αποχώρησε από το νοσοκομείο με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στη συμβολή της Μεσογείων με τη Φειδιππίδου, στους Αμπελόκηπους. Στο αυτοκίνητο είχε την καραμπίνα και μια μοτορόλα, με τη βοήθεια της οποίας παρακολουθούσε τις ενέργειες της Αστυνομίας!

Χτες, όλη μέρα στο Νοσοκομείο "Σωτηρία" επικρατούσε αναστάτωση. Οι εργαζόμενοι είχαν τρομοκρατηθεί και δεν έκρυβαν την αγανάκτησή τους για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. "Δεν μπορεί να μπαίνει ο καθένας, οποιαδήποτε ώρα, στο χώρο του νοσοκομείου και να απειλεί ζωές ασθενών, γιατρών και εργαζομένων", τόνιζαν. Εκτός από δύο ανθρώπους που βρίσκονται στην κεντρική πύλη του "Σωτηρία", ο αχανής χώρος του νοσοκομείου δεν εποπτεύεται ούτε τη νύχτα!

Επεισόδιο στο Κρατικό Νίκαιας

Δίωρη στάση εργασίας έκαναν χτες οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχτηκε, την Κυριακή, συνάδελφός τους από ασθενή. Συγκεκριμένα, ο 27χρονος Θ. Χατζησταύρου,μεταφέρθηκε, το πρωί της Κυριακής, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου με πόνους στην κοιλιακή χώρα. Ο παθολόγος γιατρός Β. Παπανικολάου που εφημέρευε τον εξέτασε χωρίς να εντοπίσει την αιτία και ο ασθενής ζήτησε να υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις. Οταν, όμως, ο γιατρός του είπε ότι έπρεπε να πληρώσει τη συμμετοχή του στο ταμείο, ο ασθενής τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. Ο γιατρός μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και ο δράστης οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα, αφού ο γιατρός κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο, επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμόδιους, οι οποίοι - παρότι έχουν σημειωθεί άλλες πέντε επιθέσεις εις βάρος συναδέλφων τους από τις αρχές του χρόνου - συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα εξωτερικά ιατρεία. Τονίζουν ότι η μοναδική λύση για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον είναι η δημιουργία νέου σύγχρονου χώρου επειγόντων περιστατικών, κόστους 400 εκατομ. δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ