Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο αγώνας σας, αγώνας μας

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν την Κυριακή στα μπλόκα των αγροτών στο Κιάτο και στο Αίγιο,όταν κοντά τους βρέθηκαν, μεταφέροντας μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, εκπρόσωποι συνταξιούχων, Εργατικών Σσωματείων του Πειραιά και της Αθήνας, των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και Γονέων - Μαθητών Πειραιά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

"Εργατιά - αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά". Μ' αυτό το σύνθημα ενώθηκαν οι φωνές των εκπροσώπων των φορέων του Πειραιά και των αγροτών του ΚιάτοΥ, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό. Επόμενος σταθμός, το μπλόκο του Αιγίου, όπου τους εκπροσώπους των φορέων του Πειραιά υποδέχτηκαν μαζί με τους αγρότες και οι εκπρόσωποι εμποροϋπαλλήλων, ΕΒΕ και συνταξιούχων που είχαν φτάσει λίγο πριν.

Και στα δύο μπλόκα διαβάστηκαν ψηφίσματα συμπαράστασης, ενώ εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ συμβολικά μοίρασαν στους αγρότες μικρά δωράκια για τα παιδιά τους. "Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε κοντά μας, μας δίνετε κουράγιο", ήταν η φράση που ειπώθηκε πολλές φορές από αγρότες και στα δύο μπλόκα και η απάντηση από την άλλη μεριά έτοιμη: "Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας". Επιβεβαιώνοντας αυτή τη φράση, λίγο αργότερα, οι εκπρόσωποι των φορέων πραγματοποίησαν μια δυναμική και όλο παλμό πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου.

"Εργάτες - αγρότες - φοιτητές, μ' αγώνα απαντάμε στις πολυεθνικές", "Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, του Μάαστριχτ είναι εντολή", ήταν τα κυριότερα συνθήματα της πορείας, που διακόπτονταν μόνο όταν ο εκφωνητής τούς έστελνε το εξής μήνυμα στους κατοίκους της πόλης: "Είμαστε οι εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων του Πειραιά και της Αθήνας, συνταξιούχοι, ΕΒΕ και άλλων φορέων. Βρισκόμαστε εδώ γιατί τα προβλήματα των αγροτών είναι και δικά μας προβλήματα και κοινός ο αγώνας για την επίλυσή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ