Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Να αλλάξει ριζικά η πολιτική

Το ΚΚΕ είναι υπερήφανο γιατί στηρίζει τον αγώνα των αγροτών, δήλωσε χτες ο Χαρ. Φλωράκης,αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Είπε συγκεκριμένα:

"Εχει ορισμένα χαρακτηριστικά αυτός ο αγώνας: Πρώτα πρώτα είναι η παναγροτική συμμετοχή και η εκδήλωση αλληλεγγύης και άλλων κοινωνικών στρωμάτων. Αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό. Αν θέλετε, σε τέτοια έκταση και επιμονή, δεν ξέρω αν υπάρχει προηγούμενο. Αν κρίνει κανένας τη χτεσινή απόφαση, που πάρθηκε απ' όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους.Είναι κρίμα ότι ο κ. Σημίτης, ενώ ξέρει να ανορθώνει το ανάστημά του - και μάλιστα να το μεγαλώνει - απέναντι στους αγρότες και τα αιτήματά τους, απέναντι στους ξένους, στο Μάαστριχτ και στις Βρυξέλλες και στα ντόπια αφεντικά, εκείνο που ξέρει είναι να σκύβει και να το χαμηλώνει.

Ο αγώνας αυτός της αγροτιάς, που γίνεται σήμερα, θα είδατε ότι γίνεται για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την πολιτική την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό, ούτε λύνει το πρόβλημα της αγροτιάς. Πρέπει ο αγώνας αυτός να εξελιχθεί για να αλλάξει ριζικά η όλη πολιτική. Διότι πέστε ότι πετυχαίνει 100%. Θα κερδίσει; Τα ζητήματα αφορούν τις συνέπειες της πολιτικής. Αύριο μπορεί να τα πάρει η κυβέρνηση μ' έναν άλλο νόμο εφόσον θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Συνεπώς, το κύριο είναι να αλλάξει ριζικά η όλη πολιτική η οποία ακολουθήθηκε. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί και έχει βουλωμένα τ' αυτιά του σ' αυτά που λέγονται ότι είναι υποκινητής των κινητοποιήσεων. Εμείς, βεβαίως, παλεύουμε, έχουμε την πολιτική μας, δεν το κρύβουμε, είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό και θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική. Αν είχαμε τη δύναμη να υποκινούμε και να κατεβάζουμε όλες τις χιλιάδες της αγροτιάς, αυτοί που είναι υπουργοί σήμερα δε θα ήταν και θα 'διναν και λόγο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ