Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εργαζόμενοι διαδήλωσαν υπέρ των αγροτών

Οι εργαζόμενοι της Λάρισας συγκεντρώθηκαν χτες στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου (Εργατικού Κέντρου) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη νομαρχία με συνθήματα καθαρά αγροτικά. Εργάτες και συνταξιούχοι της Λάρισας απαίτησαν να δοθεί λύση στα προβλήματα που μαστίζουν τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, όπως το βαμβάκι, τα δημητριακά, τα καπνά κλπ. Η χτεσινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Εργατικών Σωματείων Λάρισας. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στους δρόμους της Λάρισας ήταν: "Εργατιά, αγροτιά - μια φωνή και μια γροθιά", "Η Λάρισα δε θέλει άλλη ανεργία", "Αυτή η πολιτική η αντεργατική, με μέτωπο αντίστασης θα ανατραπεί".

Απευθυνόμενος προς στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Δ. Τσιόγκας,γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, είπε: "Η νίκη των αγροτών θα δώσει φτερά και στους δικούς μας αγώνες. Πεινασμένοι αγρότες σημαίνει για το νομό μας αύξηση της ανεργίας και κλείσιμο πολλών μαγαζιών της Λάρισας".

Ο Δ. Τσιόγκας κατήγγειλε την παράταξη της ΠΑΣΚΕ του νομού, που διέλυσε τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ και υπάκουσε στα κελεύσματα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ενάντια στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο αγώνας των αγροτών, συνέχισε,είναι και δικός μας αγώνας γιατί κοινοί είναι οι δυνάστες μας. Είναι φανερό, κατέληξε, πως οι αγροτικές καλλιέργειες, βαμβάκι κλπ., ακολουθούν την τύχη που είχαν μεγάλοι βιομηχανικοί κλάδοι στο νομό μας, που διαλύονται ή συρρικνώνονται, όπως η κλωστοϋφαντουργία, ο ιματισμός, οι μεταλλικές, αγροτικές κατασκευές κλπ.

Ο Γ. Νταφούλης,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, είπε πως αυτές τις ώρες, που η κυβέρνηση προσπαθεί να ενσπείρει κλίμα απογοήτευσης και ηττοπάθειας, χρειάζεται η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων. "Αν ο αγροτικός τομέας, προειδοποίησε ο ομιλητής, οδηγηθεί στην ολική καταστροφή, θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους του νομού". Ο Γ. Νταφούλης τόνισε, επίσης, πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη σύγκρουση και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που έχει τις ίδιες οδυνηρές συνέπειες για αγρότες και εργάτες.

Μετά το τέλος των ομιλιών διαβάστηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες, το οποίο στη συνέχεια επέδωσαν στον νομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ