Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεκτείνονται σε όλη τη χώρα

Στο Ηράκλειο οι αγρότες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, προχωρούν οι αγρότες του Νομού Χανίων,που χτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία και τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, οργανώνουν νέο συλλαλητήριο ξανά έξω από τη Νομαρχία.

Μέσα από τη χτεσινή αγωνιστική κινητοποίηση οι αγρότες κατάγγειλαν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και τους αγρότες και απαίτησαν να παρθούν μέτρα άμεσα για την προστασία της ντόπιας παραγωγής, ελαιολάδου, εσπεριδοειδών, κτηνοτροφίας κλπ. Εστειλαν περήφανο αγωνιστικό χαιρετισμό δηλώνοντας "τη συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στους συναδέλφους τους αγρότες της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που τις μέρες αυτές ξαναβρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα".

Στο Ηράκλειο

Η αγανάκτηση των αγροτών εκφράστηκε χτες και στο Ηράκλειο όπου περί τους 2.000 αγρότες συμμετείχαν σε κινητοποίηση που οργανώθηκε, κάτω από την πίεση των προβλημάτων, από την τοπική ΟΑΣ. Ωστόσο, όπως φάνηκε από τη μεθόδευση, στόχος της νόθας φιλοκυβερνητικής διοίκησης της ΟΑΣ Ηρακλείου ήταν να εκτονώσουν την οργή των αγροτών ανώδυνα, καλύπτοντας, ουσιαστικά, τις κυβερνητικές ευθύνες για την όξυνση όλων των αγροτικών προβλημάτων.

Οι αγροτοπατέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού λειτουργούσαν ως κυβερνητικοί εγκάθετοι "μανουβράροντας", σε συνεργασία με άλλα τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τις εξελίξεις. Οι κινήσεις αυτές - σε συνδυασμό με τις προσπάθειές τους να καλύψουν τις κυβερνητικές ευθύνες - έγιναν αντιληπτές από τους αγρότες που εγκατέλειψαν τον τόπο της συγκέντρωσης για να μείνουν το βράδυ μερικές δεκάδες.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, εκπρόσωποι των ιστορικών αγροτικών συλλόγων Αρχανών,Τεφελίου και δήμου Ηρακλείου,επί τόπου, συγκρότησανΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλώντας τους αγρότες σε κλιμάκωση. Παράλληλα κατήγγειλαν τη νόθα φιλοκυβερνητική διοίκηση της ΟΑΣ για ενέργειες αποκλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και το "ξεφούσκωμα" της αγανάκτησης των αγροτών. Η ΟΑΣ Νομού Ηρακλείου, τονίζεται για άλλη μια φορά προδίδει τον αγροτικό κόσμο του νομού προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες σ' εκείνους που μεθοδεύουν το ξεκλήρισμα των αγροτών. Για το λόγο αυτό καλούνται οι αγρότες να συσπειρωθούν και να κλιμακώσουν τον αγώνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και σε συντονισμό με τους υπόλοιπους αγρότες της χώρας, της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών.

Λέσβος

Στο δρόμο του αγώνα μπαίνουν σήμερα και οι αγρότες της Μυτιλήνης.Μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νησιού, οι ελαιοπαραγωγοί θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και μηχανήματα στις εισόδους της πόλης, στη θέση Λάρσο στις 10.30 π.μ. και στη θέση Επάνω Σκάλα στις 10.45 π.μ. και από κει θα κατευθυνθούν, στην προκυμαία της Μυτιλήνης,στην πλατεία Σαπφούς, όπου και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους ελαιοπαραγωγούς θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της πόλης από τις 11 π.μ. μέχρι το μεσημέρι, μετά από απόφαση που πήρε ο εμπορικός σύλλογος. Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων του νησιού, καλεί τους συνταξιούχους μετά τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο των ελαιοπαραγωγών.

Πρέβεζα

Αγωνιστικά προετοιμάζονται και οι αγρότες της Πρέβεζας. Μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού, των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα που στη Λευκάδα θα δικάζονται 28 αγρότες για τις περσινές κινητοποιήσεις στο Ακτιο. Οι αγρότες του νομού θα συγκεντρωθούν στις 8 π.μ. στο λιμάνι του Ακτιου και από εκεί θα κατευθυνθούν στο δικαστήριο της Λευκάδας. Στο μεταξύ, κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα θα περιοδεύει την Κυριακή στα χωριά του νομού, καλώντας τον κόσμο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο.

Κέρκυρα

Στο χορό των συλλαλητηρίων θα μπει και η Κέρκυρα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νησιού διοργανώνει παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη. Γι' αυτό το σκοπό, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Κεφαλονιά

Μετά το δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν την Τρίτη οι αγρότες της Κεφαλονιάς, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νησιού θα συνεδριάσει άμεσα για να καθορίσει την ημέρα που θα γίνει η επόμενη κινητοποίηση, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους, την ερχόμενη βδομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση(2004-02-19 00:00:00.0)
Μόνη λύση ο αγώνας(2001-02-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικός παλμός σε όλη τη χώρα(1998-02-14 00:00:00.0)
Συντονίζονται και προχωράνε(1998-02-13 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα(1998-02-03 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στον αφανισμό(1997-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ