Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Ο ΟΛΠ δεν "είναι κράτος εν κράτει"

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

"Ο ΟΛΠ δεν μπορεί να είναι κράτος εν κράτει στην περιοχή. Οι πολίτες της εργατούπολης τον θεωρούν τον υπ' αριθμό ένα εχθρό τους και θα τον αντιμετωπίσουν, όπως του αρμόζει".

Αυτή είναι η απάντηση του Δήμου Περάματος στην προκλητική ψευδή και προσβλητική για τους κατοίκους ανακοίνωση του ΔΣ του ΟΛΠ, που ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί να συνεχίσει την πολιτική του αποικιοκράτη, που εφαρμόζει χωρίς οι άμεσα θιγόμενοι να αντιδρούν. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Περάματος απέρριψε ομόφωνα σαν απαράδεκτη την ανακοίνωση του ΟΛΠ, τονίζοντας: "Ο ΟΛΠ είχε μάθει να διαφεντεύει σαν αποικιοκράτης την περιοχή και πολύ ενοχλείται από τις πρωτοβουλίες του δήμου, που προσπαθεί να βάλει φραγμό στις αδηφάγες διαθέσεις του, που αποτελούν τη μάστιγα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά". Σχολιάζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος τις θέσεις του ΟΛΠ επισημαίνει:

1. Μόνο υποκριτική μπορεί να θεωρηθεί η θέση του ΟΛΠ ότι εξυπηρετεί την περιοχή σαν ευεργέτης και σαν παράγοντας με τα έργα τους κατά της ανεργίας, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αποτελεί την κύρια αιτία της συρρίκνωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, της προσβολής του Περιβάλλοντος και της αναπτυξιακής υποβάθμισης της περιοχής.

2. Δημιουργεί όμως και ένα μείζον ηθικό ζήτημα, όταν υποστηρίζει ότι για την εκμετάλλευση της περιοχής, την απορρόφηση πάγιων δημοτικών πόρων και την καταστροφή του Περιβάλλοντος δρα σε απόλυτη αρμονία με το νόμο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή ο εισαγγελέας που σταμάτησε τα μπαζώματα στην περιοχή "Πλατεία Λαού" δεν εφαρμόζει το νόμο!!!

3. Ο ΟΛΠ δε θέλει με κανένα τρόπο τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων και κυρίως να θεσμοθετηθεί παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα έργα του. Θέλει να εκμεταλλεύεται ανεξέλεγκτα όλους τους πόρους, αλλά και αυτούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφήνοντάς της μερικά ψιχία. Το ΥΠΕΧΩΔΕ υποσχέθηκε ότι η εφαρμογή του πρόσφατου νόμου του ΥΕΝ θα εφαρμοστεί με τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας το πράξει.

Οσον αφορά τον ισχυρισμό του ΟΛΠ ότι απαλλάσσεται από την καταβολή των ανταποδοτικών τελών και μάλιστα έχει δικαιωθεί από το Συμβούλιο τηςΕπικρατείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος υπογραμμίζει: "Ο ΟΛΠ ψεύδεται ασύστολα. Το αντίθετο έχει συμβεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποδέχεται ειδικό καθεστώς από την πολιτεία υπέρ του ΟΛΠ, όπως αυτός επιδιώκει και σε καμία περίπτωση ο νόμος να μη λειτουργήσει για τα μπαζώματά του αναδρομικά όπως υποσχέθηκε ο κ. Σουμάκης. Ο Δήμος Περάματος έχει επιβάλει δημοτικά τέλη στον ΟΛΠ, που δεν τον θεωρεί υπεράνω των διατάξεων που ισχύουν για όλους τους πολίτες και καλεί όλους τους παράλιους δήμους να συστρατευτούν σ' αυτόν το δίκαιο αγώνα. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά συντάσσεται μ' αυτές τις απόψεις μας για τον τελευταίο νόμο του ΥΕΝ. Ο ΟΛΠ δεν μπορεί να είναι κράτος εν κράτει στην περιοχή".

Τέλος ο Δήμος Περάματος καλεί τη ΔΕΗ να εφαρμόσει το νόμο και να εισπράξει τα οφειλόμενα τέλη από τον ΟΛΠ, άλλως να διακόψει την παροχή ρεύματος, όπως ο νόμος ορίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ