Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Βγαίνουν συνεχώς τρακτέρ

Από την Καστοριά μέχρι τον Εβρο η απόφαση μία: Αγώνας!

Φουντώνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τα περιθώρια εμπαιγμού από την κυβέρνηση στενεύουν, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή της αγροτιάς στο νέο μεγάλο κύκλο δυναμικών αγώνων που ξεκινούν από την Καστοριά, τα Γρεβενά και φτάνουν μέχρι τον Εβρο όπου από χθες τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στα Μάλγαρα,χθες έκλεισαν συμβολικά για μία ώρα τα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Την ίδια ώρα δεκάδες μαθητές από τα Κύμινα που έφυγαν συντεταγμένα από το σχολείο, πήγαν για να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους γονιούς τους. Στο ύψος των Διοδίων στην ΕΟ κατέβηκαν από χτες το πρωί και οι αγρότες της Χαλάστρας με 150 τρακτέρ. Για μία ώρα, από τις 11 το πρωί έως τις 12μ., θα κλείσουν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο χωριό Στίβο οι αγρότες περιοχής που από χθες ενισχύθηκαν και με συναδέλφους τους από το Ζαγκλιβέρι,το Καλαμωτό και το Αδάμ.Επίσης, σήμερα περιμένουν και νέες ενισχύσεις από τους αγρότες της Νυμφόπετρας,του Ευαγγελισμού,των Ζερβοχωρίων και των χωριών του Σοχού,που δεν μπόρεσαν να πάνε χτες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Στις πλατείες των χωριών τους παραμένουν με τα τρακτέρ οι αγρότες της Επανωμής,της Θέρμης και της Γαλάτιστας.

Πιερία: Ενισχύθηκαν παραπέρα τα μπλόκα στην αερογέφυρα του Αιγινίου, και του Λιτοχώρου,ενώ από χτες οι αγρότες κατέβασαν τρακτέρ και στον κόμβο του Κορινού στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών.

Πέλλα: Στο δρόμο προς τον Αξό θα βγάλουν σήμερα από το πρωί τα τρακτέρ τους οι αγρότες των Γιαννιτσών.Ενώ στις πλατείες των χωριών τους θα τα κατεβάσουν οι υπόλοιποι όπως, στη Σκύδρα,σα Αθηρα κλπ., όπου στη συνέχεια θα αποφασίσουν σε ποια σημεία του οδικού δικτύου θα κατευθυνθούν. Χτες εξάλλου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, όπου οι εκατοντάδες αγρότες διαδήλωσαν ότι συντονίζονται με τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλία και υιοθετούν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Κιλκίς: Πορεία μέχρι το Τελωνείο των Ευζώνων πραγματοποίησαν χτες εκατοντάδες αγρότες από την περιοχή του Πολυκάστρου,με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα. Εκεί προχώρησαν σε προειδοποιητικό αποκλεισμό του τελωνείου και στη συνέχεια επέστρεψαν στην είσοδο του Πολυκάστρου όπου έχουν βγει από τη Δευτέρα. Στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς χτες κατέβηκαν και άλλα τρακτέρ από τα γύρω χωριά, ενώ τις επόμενες μέρες οι αγρότες ετοιμάζονται να κλείσουν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς.

Σέρρες: Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα προχώρησαν χτες οι αγρότες της επαρχίας Σιδηροκάστρου.Στο μεταξύ χτες μέχρι το απόγευμα συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 τρακτέρ στη διασταύρωση για Σιδηρόκαστρο στο χωριό Λευκώνας έξω από την πόλη των Σερρών. Στις πλατείες παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών από το Δημητρίτσι,τη Μαυροθάλασσα και τη Νιγρίτα στην επαρχία Βισαλτίας. Χτες το βράδυ πραγματοποίησαν σύσκεψη και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλείσιμο του κόμβου στα Κερδίλια. Στην περιοχή του Παγγαίου από σήμερα θα βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες και τις επόμενες μέρες συντονισμένα θα προχωρήσουν σε ένα σημείο της Εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας.

Στους δρόμους θα βγουν από σήμερα και οι αγρότες της Χαλκιδικής. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στον Πολύγυρο αποφάσισαν την κάθοδό τους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Επίσης εξέλεξαν 11μελή Συντονιστική Επιτροπή. Εβρος

Στο Βόρειο Εβρο οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες των χωριών της επαρχίας Ορεστιάδας.Σήμερα, στο μεταξύ, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και η ΣΕΑ του νομού οργανώνουν σύσκεψη στο Διδυμότειχο με στόχο τη γενίκευση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Στις πλατείες των χωριών κατέβασαν τα αγροτικά τους μηχανήματα και οι αγρότες των Γρεβενών, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από τη Νομαρχία οι συνάδελφοί τους της Καστοριάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ