Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
Κυβερνητικό σχέδιο η εικόνα διάλυσης

Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", πριν την ιδιωτικοποίηση, υπηρετεί άριστα η εικόνα αποδιοργάνωσης που παρουσιάζει καθημερινά ο εθνικός αερομεταφορέας, με καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων.

Και σίγουρα, δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά συμβαίνουν, ταυτόχρονα με την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Σήμερα η ΟΑ, με αποκλειστική ευθύνη κυβέρνησης και διοίκησης, παρουσιάζει εικόνα πλήρους αποδιοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα και βρίσκεται σε αδυναμία να εκτελέσει το καθημερινό πρόγραμμα δρομολογίων, λόγω έλλειψης αεροσυνοδών - φροντιστών, αλλά και αεροπλάνων. Μάλιστα, για τις επόμενες μέρες, είναι πολύ πιθανό να οξυνθεί το πρόβλημα, καθώς από χτες δεν ανανεώθηκε η σύμβαση και αποχώρησαν 64 αεροσυνοδοί - φροντιστές, που κάλυπταν πάγιες ανάγκες. Η διοίκηση το γνώριζε αυτό, αλλά προγραμμάτισε τα δρομολόγια, υπολογίζοντας και τους 64 (!), αλλά και ότι οι υπόλοιποι θα δουλεύουν σε καθεστώς υπερεργασίας, που είχε επιβληθεί με το αποκαλούμενο "πρόγραμμα εξυγίανσης", που έληξε τον περασμένο Δεκέμβρη.

Με προκλητικές του δηλώσεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Θ. Τσακιρίδης ζητά από τους εργαζόμενους να αναλάβουν "τις ευθύνες τους" και προαναγγέλλει ότι με το νέο κανονισμό εργασίας θα καλυφθούν τα κενά σε αεροσυνοδούς - φροντιστές. Και αυτό θα επιτευχθεί με τη μείωση των πληρωμάτων στα "τζάμπο", την καθιέρωση του ελαστικού ωραρίου κλπ. Από την πλευρά τους οι αεροσυνοδοί τονίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν τέτοια μέτρα και καταγγέλλουν ότι πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται τα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ