Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Φλεβάρη 1998

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ
ΤΟΥ
ο κλασικός δικομματισμός!

Αν τα εργατικά, λαϊκά στρώματα, οι ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις, κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες, που θέλουν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό βηματισμό, δεν αντιδράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, τότε υπάρχει κίνδυνος, οι συντελούμενες διεργασίες στο λαό, να ενισχύσουν τη συντηρητική κατεύθυνση ή να εκφυλιστούν

Αυξάνονται - με τις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΔ, αλλά και την εσωτερική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και τ' άλλα, πλην του ΚΚΕ, κόμματα - οι "υπόγειοι" και "υπέργειοι" προβληματισμοί και διεργασίες, περί "κεντροδεξιάς" και "κεντροαριστεράς", σημείωσε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Ιωνία.

Το ζητούμενο, για τους κινούντες τα νήματα, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι η έγκαιρη μεταμφίεση του πολιτικού σκηνικού, ακόμα και αν χρειαστεί, να θυσιαστούν κάποια στελέχη. Ο κλασικός δικομματισμός έφαγε τα ψωμιά του, καθώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται πια και στις μεθόδους και στα μέσα διαχείρισης.

Διεργασίες γίνονται και μέσα στο λαό και στο εσωτερικό των πολιτικών κομμάτων, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα. Το ζήτημα, όμως, βρίσκεται στο πόσο ουσιαστικές και βαθιές είναι σήμερα οι προς τα αριστερά διεργασίες. Κυρίως, πόσο είναι προφυλαγμένες από τις αυταπάτες και τις παγίδες των αναχωμάτων που στήνονται σχεδιασμένα ή αξιοποιούνται όπου εκδηλώνονται. Μας απασχολεί, τόνισε, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ θέλει να τις υποβοηθήσει, να τις στηρίξει, να πολλαπλασιαστούν πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος. Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί μια πλατιά ενωτική πολιτική πρόταση για μια μεγάλη λαϊκή, κοινωνική και πολιτική συμμαχία, που αρχικά θα αποτελέσει πόλο οργάνωσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης και στην πορεία θα ανοίξει το έδαφος για ουσιαστικές αλλαγές και ανατροπές.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΓΡΟΤΕΣ
Ενωμένοι και αποφασισμένοι

Με τα μπλόκα στη Θεσσαλία να ενισχύονται συνεχώς - δύο νέα στήθηκαν χτες στον Αλμυρό και ο συνολικός αριθμός των τρακτέρ είναι μεγαλύτερος από πέρυσι - αλλά και χιλιάδες άλλα τρακτέρ να παραμένουν σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου όλης της χώρας, η αγροτιά οργανώνει και συνεχίζει απτόητη τον αγώνα της.

Η αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων αγροτών ενισχύεται και από το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράταξης των άλλων εργαζομένων, ευρύτερα του λαού. Σήμερα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα και αύριο στη Λάρισα πραγματοποιούνται παλλαϊκά συλλαλητήρια συμπαράστασης, που διοργανώνουν οι μαζικοί φορείς των νομών. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες ψηφίσματα μαζικών φορέων και οργανώσεων απ' όλη τη χώρα φτάνουν στην ΠΑΣΕ.


ΣΕΛ.  16   -   20


Συλλαλητήρια σήμερα των συνταξιούχων

Με παναττικό συλλαλητήριο στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος και συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας σήμερα, απαντούν οι συνταξιούχοι στην κυβερνητική πολιτική, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση


ΣΕΛ.  15
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Επανάσταση... ετοιμάζει η κυβέρνηση

Τη δημιουργία νέου φορολογικού νόμου ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς. Κι ενώ, οι φιλομονοπωλιακοί προσανατολισμοί και σχεδιασμοί της κυβέρνησης είναι ολοφάνεροι, ο υφυπουργός έκανε λόγο για αποκατάσταση της... πλήρους φορολογικής δικαιοσύνης


ΣΕΛ.  23
ΔΗΜΟΣΙΟ
Μεγαλώνει το κόστος του δανεισμού

Με επιτόκια τριπλάσια του πληθωρισμού, καλύπτει το δημόσιο τις δανειακές του ανάγκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διόγκωση των κρατικών ελλειμμάτων. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδας συγκεντρώνει τις τραπεζικές καταθέσεις με επιτόκιο 18%, δαπανώντας δεκάδες δισ. δραχμές, για επιπλέον τόκους


ΣΕΛ.  22
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ

Με δεδομένη την ανοιχτή υποστήριξη μόνο της Βρετανίας και του Κουβέιτ επέστρεψε στην Ουάσιγκτον η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, ενώ οι απεσταλμένοι της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Αραβικού Συνδέσμου και της Τουρκίας, πιέζουν στην κατεύθυνση της "πολιτικής λύσης"


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ