Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Μαχητική διαδήλωση χτες

Δυναμικά διαδήλωσαν χτες οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων την πρόθεσή τους να μπουν φραγμός στην υποβάθμιση και το κλείσιμο της νυχτερινής και τεχνικής εκπαίδευσης. Με απόφαση του πανελλαδικού συντονιστικού νυχτερινών σχολείων και ΤΕΣ συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος και πορεύτηκαν στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας απόσυρση του νόμου 2525/97 και αναβάθμιση της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, εκτός από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, παραβρέθηκαν και μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Θήβας, της Χαλκίδας. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος λίγο μετά τις 8 το απόγευμα και στη συνέχεια έκαναν μαχητική πορεία. Με συνθήματα, όπως "μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά, μόρφωση ειδίκευση για όλους μας δουλιά", "ο λαός απαιτεί μόρφωση, δουλιά, ζωή", "δεν είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας, κερδίζουμε τη μόρφωση τη νύχτα στα θρανία", οι μαθητές πορεύτηκαν στο υπουργείο Παιδείας, όπου δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος να τους συναντήσει, κάτι που αποδοκίμασαν έντονα. Στη συνέχεια πορεύτηκαν στη Βουλή. Οι μαθητές επιστράτευσαν και την έμπνευσή τους για να διαδηλώσουν και στη διάρκεια της πορείας επαναλάμβαναν το τραγούδι: "Είμαστε τα νυχτερινά, λίγα και ενωμένα, στο δρόμο κατεβαίνουμε για να διεκδικήσουμε εξάωρο με αποδοχές, νυχτερινά σχολεία, ενώ οι υπουργοί μας θέλουνε ουρά στην ανεργία".

Στο πλευρό των μαθητών των νυχτερινών σχολείων βρέθηκαν ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα"Λεων. Αυδής και τα μέλη της γραμματείας της παράταξης Θ. Φίλιας και Θ. Ανανίδης.Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" "θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών των νυχτερινών σχολείων είναι γενικότερα ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης της νεολαίας στα σχέδια μετατροπής των νέων σε ανασφαλείς, περιθωριοποιημένους και άβουλους "απασχολήσιμους". Τα σχέδια αυτά μπορεί να τα ανατρέψει η αντίσταση της νεολαίας και του μαζικού κινήματος", τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ