Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Δυναμικές πορείες και συγκεντρώσεις αγροτών

Κινητοποιήσεις στη Ζάκυνθο και στους νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας και Λακωνίας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση, οι αγρότες της Πελοποννήσου μπαίνουν ορμητικά στο χορό των αγωνιστικών διεκδικήσεων. Ολη η ύπαιθρος της Πελοποννήσου βρίσκεται αυτές τις μέρες επί ποδός. Οι αγρότες συντονίζουν τη δράση τους και ετοιμάζουν τις κινήσεις τους.

Χτες το πρωί, πολλοί αγρότες της Μεσσηνίας με τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στο Ριζόμυλο και κατόπιν αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Μπήκαν σε φάλαγγα και κατευθύνθηκαν προς τη Μεσσήνη, όπου έκαναν παρέλαση με τα αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία της πόλης. Από κει, κατευθύνθηκαν προς την Καλαμάτα, όπου έκαναν μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο (Νομαρχία). Πολλοί παραγωγοί άδειασαν τελάρα με λεμόνια, διαμαρτυρόμενοι, μ' αυτό τον τρόπο, για τις χαμηλές τιμές και την πολιτική εξαθλίωσης και αφανισμού της αγροτιάς που ακολουθεί η κυβέρνηση. Επόμενος σταθμός τους ήταν η εθνική οδός Καλαμάτας - Τρίπολης στη θέση Ασπρόχωμα (στη διασταύρωση προς Μεσσήνη και Πύλο). Στο σημείο αυτό έγινε παράταξη των τρακτέρ και των αγροτικών και, στη συνέχεια, μετά από λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Οι αγρότες της Ηλείας,επίσης χτες, πραγματοποίησαν μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Πύργο "μπλοκάροντας" την πόλη με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα. Από τις ομιλίες φάνηκε η απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να πορευτούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι με τα τρακτέρ σε φάλαγγα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου και να παρατάξουν τα μηχανήματα στο ύψος της Ανδραβίδας.

Από την άλλη, για δεύτερη μέρα χτες, οι αγρότες της Ζακύνθου συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους. Οδήγησαν τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους προς το λιμάνι, το οποίο και απέκλεισαν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, εμποδίζοντας δύο δρομολόγια πλοίων προς την Κυλλήνη. Τα αγροτικά μηχανήματα παραμένουν στο χώρο και σήμερα αναμένεται να αποκλείσουν την Εφορία της Ζακύνθου. Οι αγρότες του νησιού δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, αλλάζοντας καθημερινά τις μορφές της πάλης και να κλιμακώνουν σταδιακά τη δράση τους. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους φορείς του νησιού σε συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει σήμερα η Σπάρτη, καθώς η Συντονιστική Επιτροπή και η Ενωση Αγροτικών Συλλόγων Λακωνίας πραγματοποιούν συγκέντρωση αγροτών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην πλατεία της Σπάρτης και στη συνέχεια θα τα παρατάξουν στην εθνική οδό Σπάρτης - Γυθείου - Τρίπολης. Οπως ανέφεραν αγρότες - μέλη της συντονιστικής επιτροπής, το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, είναι τόσο ψηλά και αυτό αναμένεται να εκφραστεί στο σημερινό συλλαλητήριο όπου θα πάρουν μέρος αγρότες απ' όλες τις περιοχές του Νομού Λακωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ